3 dakikada 2 Kilogram bal yedi, 'Bana mısın' demedi

Ernez Bal Festivali çerçevesinde düzenlenen 'bal yeme yarışması' nda Ayhan Azak isimli vatandaş 3 dakikada 2 kilo 250 gram bal yiyerek rekor kırdı.

3 dakikada 2 Kilogram bal yedi, 'Bana mısın' demedi
Yüksek rakım ve bölgenin endemik özelliği dolayısıyla yalnızca Finike’nin Ernez mahallesinde üretilebilen Ernez Balı, düzenlenen festival ile dünyaya tanıtıldı. Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Finike Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “Ernez’de çok özel bir bal yetişiyor. Bin 200 rakımlarda üretilen özel bir çam balı. Ernez Balımız geçtiğimiz günlerde Muğla’da düzenlenen Uluslararası Çam Balı Kongresi’nde en kaliteli bal seçildi. Bu seçimin en büyük sebeplerinden biri ise Ernez Balının içerisindeki şeker oranın düşük olması” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından En Kaliteli Bal Üreticisi ve Bal Yeme yarışmaları yapıldı. En Kaliteli Bal Üreticisi Yarışması’nda Tevfik Arslan birinci seçilirken, Şengül Küçükada ikinci, Adem Karabaş da üçüncü seçildi. Festivale katılan herkesin merakla beklediği Bal Yeme Yarışması’nda ise kural değişikliği yapılarak geçtiğimiz yıl 15 dakika olan bal yeme süresi bu yıl 3 dakikaya düşürüldü. Yarışmayı 3 dakikada 2 kilo 250 gram bal yiyerek aynı zamanda bir rekora da imza atan 49 yaşındaki Ayhan Azak kazandı. Geçen yılın şampiyonu Ali Atakan ikinci olurken, Mehmet Uçtu isimli vatandaş da üçüncü oldu. Yarışmacıların ödüllerini Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu takdim etti.
Festival yerel sanatçılar Ümmü Erbil ve Adnan Koparan’ın konserleri ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 14:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83