Alanya Ak Parti'de şok istifa!

AK Parti Alanya İlçe kongresindeki depremin artçıları devam ediyor. AK Parti Mahmutlar Mahalle Başkanı Ercan Sandal görevinden istifa etti. Sandal, “Partimden değil, görevimden istifa ediyorum” dedi.

Alanya Ak Parti'de şok istifa!
Ak Parti Mahmutlar Mahalle Temsilcisi Ercan Sandal kongrede yaşanan gerilim sebebiyle kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Sandal'ın açıklaması şöyle: 

"Bizler Mahmutlar Ak Parti teşkilatı ve delegeler olarak; Ak Parti Alanya 6. Olağan kongresinde istenmeden yaşanan gerilimin arka yüzünü tüm açıklığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Çünkü; orada yaşanan gerilim ve rahatsızlıktan sorumlu olmadığımızın, kamuoyu ve partililerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz. Partimizin, bu tür olaylar ve spekülasyonlarla yıpranmasında kesinlikle hiçbir sorumluluğumuz ve payımız bulunmamaktadır. Öncelikle, inandığımız dava uğruna haklı olarak tepkimizi ortaya koyduğumuz ancak kamuoyuna farklı aksettirilen olaylardan ötürü partililerimizden özür dileriz. 
Alanya’nın en çok seçmenine sahip mahallesi olan Mahmutlar’da, teşkilatımızın ve üyelerimizin öneri ve uyarıları hiçe sayılarak yapılan usulsüz delege seçimi ile başlayan süreç, kongrede intikam amaçlı bilinçli olarak devam ettirilmiştir. 

Kongre arifesinde ilçe başkanı adayı ile yaptığımız dar katılımlı istişare toplantımızda, bize yeni oluşacak yönetim kurulu toplantısı hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş ve benzer konular istişare edilmemiş ve önerimiz alınmamıştır. Zaten söz konusu toplantı, ilçe başkanı adayı tarafından isteksiz yapılmıştır. Toplantı sürecinde Kurucu başkanımız Muhterem Anılgan, ilçe başkanı adayı Mustafa beye; kulağımıza hoş olmayan isimlerin geldiğini, bu ismin listeye yazılması halinde hiç bir şekilde kabul görmeyeceğini üstüne basa basa belirtmiştir. Kendisi de, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve bizim uyarılarımızı dikkate alacağını belirtmiştir. 

Biz bütün bunlara rağmen, kongre alanına giderek salondaki yerimizi aldık. Yaklaşık 15 dakika sonra elimize ulaşan listede, mahallemizden Fatma Anılgan ve Savaş Çelik isimlerini listenin asil bölümünde olduğunu gördük. 

Tepkimize sebep Ak Parti listesinde adı geçen kişinin ailesinin öyküsünü kısaca hatırlatacak olursak; 
Mahmutlar’da Belediye Başkanı olarak göreve başladığında ilk iş olarak; çoğu üniversite mezunu, özveri ile çalışan ve sadece Ak Parti’ye oy verdikleri için onlarca belediye personelinin ekmeği ile oynamıştır. Ak Parti’ye oy veren belediye çalışanlarının; bir kısmını tamamen işten çıkarmış, bir kısmının görev yerlerini değiştirmiş (vasıflı üniversite mezunu çalışanları bile cadde temizliği, mezarlık bekçiliği gibi işlere vermiştir.) ve bir kısmını da Büyükşehir yasasını bahane ederek havuza göndermişti. Kısacası; emekçi personele sadece Ak Parti’ye oy verdikleri için açık açık mobbing uygulayarak, emekçilere psikolojik baskı yapmıştır ve bu uygulamasından dolayı da “görevi kötüye kullanma” suçundan 4 ay hapis cezası almıştır. 
Akabinde de; “rüşvet ve yolsuzluk” sebebi ile operasyonla tutuklanarak görevden uzaklaştırılan ve adı bu olaylarla anılan bir aile ferdinin, “rüşvet ve yolsuzlukla mücadele etmeyi” kendine ilke edinen Ak Parti listesinde olamayacağını önceden belirttik. Ancak, bu uyarımıza rağmen; ilçe başkan adayının bizleri aldatarak, bu ismi listeye yazdığını kongre salonunda tespit ettik ve hızla itirazlarımızı belirttik. Ancak; muhatap bulamadık.

İşin özü; bu aileyi ve yanındaki haramileri bizden daha iyi kimse tanıyamaz. İlçe başkan adayı ve bu listeye onay verenler; 15 Temmuz gecesi “SELALAR SUSMASIN” diye canını dişine takarak meydanlarda nöbet tutan arkadaşlarımızın tamamını hiçe saymışlar, hak ve hukuklarını çiğnemişlerdir. Ancak; o gece “SELALARI SUSTURMAK” isteyen haramileri de ödüllendirmişlerdir. Bu harami takımı, Mahmutlar’da Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti’ye ve hükümetimize sürekli iftira atan, küfür ve hakaret eden aynı masanın insanlarıdır. Biz bu insanlarla mücadele ederken; ”Dava”dan bahsedenler, sadece kendi davalarının peşlerine düşmüşlerdir. 
Netice itibari ile; Mahmutlar’da yaşayan ve her türlü gelişmelere birebir tanıklık eden bizlerin itirazlarımızı görmezden, duymazdan gelmişlerdir. Partimizin tüm yetkilileri, bu duruma şahittirler. Bu arada, listede olduğunu sabah ilçe başkanı adayının aramasıyla öğrenen ancak; mahallemizden listeye yazılan diğer ismi kongre salonunda öğrenen Fatma Anılgan Hanımefendi, bu haramilerle aynı listede yer almayacağını söyleyip, anında tepkisini ortaya koyarak istifa etmiş ve diğer delege ve partili arkadaşlarımızla birlikte salonu terk etmiştir. Ben bu vesileyle kamuoyu önünde, anında tepki koyan Fatma hanıma teşekkür ediyorum.
Gerçek dava sahiplerini dışlayarak, bu haramileri ödüllendirenler bilsinler ki; Biz Mahmutlar Ak Partililer olarak; 15 Temmuz’da “Selaları susturmak” isteyen haramiler ve yardakçılarıyla mücadele etmeye devam edecek ve kutlu davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna ve bu davanın sahiplerine saygıyla duyururuz! İçinde bulunduğumuz bu sebeplerden dolayı Mahmutlar mahalle başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ak parti üyeliğini sonuna kadar gurur ve Onur ile taşımaya devam edeceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83