'Alanya'da turizm yoksa iş de yok'

'Alanya'da turizm yoksa iş de yok'

Milletvekili Budak, Alanya ziyaretinde turizmde yaşanan sıkıntılara değindi. 'Alanya'da turizm varsa iş var, yoksa iş yok' diyerek durumun ciddiyetini vurgulayan Budak, "Bu turizm Ukrayna ile dönebilir mi? Antalya'da 85 milyar liralık bir yatırım var. Destek verilezse bu tesisler yabancılara gidebilir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Alanya'ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Önce partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Budak, ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) turizm ve turizm esnafının sorunlarının ele alındığı toplantıya katıldı, son olarak da Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'ni (ALTİD) ziyaret etti. Alanya ziyaretinde Budak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

banner111

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'


Milletvekili Budak,  "Pandemi nedeniyle saha çalışmalarını tam yapamasakta Alanya ve Türkiye ekonomisini yakından takip ediyoruz. Genel başkana bunları rapor şeklinde iletmek görevimiz. Türkiye ekonomisinin tek sorunu pandemi değil. Türkiye'nin sorunu yönetilememek. Dolar 8.55 TL'nin  üstüne çıkmış. Bu fakirleşiyoruz demek. Damat görev başındayken, 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz' diyordu. Aldığımız petrolden buğdaya kadar her şey dolarla" diye konuştu. 


'BUNUN SEBEBİ TEK ADAM'


AK Parti'nin iktidarı kaybetme ve yargılanma korkusu yaşadığını belirten Budak, "Alanya, Antalya, Türkiye iyi yönetilemiyorsa bunun tek sebebi tek adamdır. Ülke yasalar görüşülmeden bir gecede Kanun Hükmünde Kararname'ler (KHK) çıkartılarak yönetilir hale geldi. Onu da becerebilseler. AK Parti Genel Başkanı şu an sandığı milletin önüne koymalı. O sandık gelecek ve bu iktidarla vedalaşmanın zamanı geldi. Ana sorun Türkiye'nin savrulması ve yönetilememesi" ifadelerini kullandı. 


'ERDOĞAN'IN GAFLARI BİZİ YANLIŞ YERLERE GETİRDİ'


Mecliste turizmi konuşan birkaç kişiden biri olduğunu söyleyen Budak, "Turizm Türkiye'nin sosyal, kültürel, istihdamına katkı veren ve cari açığı kapatan bir sektör. Türkiye geçen yıl yalan yanlış pandemi sobuçlarını paylaşıp turist getirdi. Bunun sonucu İngilizler, kendi turistlerine kendi ülkenize dönün dedi. Turizm Bakanı 1 Nisan'da sezonu açacağız dedi. Böyle turizm yönetilemez. Erdoğan'ın gafları, dış politikamız bizi yanlış yerlere getirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mudur, İbrahim Kalın mıdır bilmiyoruz. Rusya'da bir açıklama yaptılar. Oradan eli boş döndüler" dedi. 


'SEZONU NA ZAMAN AÇACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL'


Alanya için Rusların son derece önemli olduğunu vurgulayan Budak, "Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na daha önceki zamanlarda 580 bin yolcu inmiş. Geçen sene 48 bin yolcu inmiş. Geçen sene ve 2021 rakamlarına baktık Antalya eksi 30 vermiş. Bizim sezonu ne zaman açacağımız belli değil. Turizm Bakanı, Almanya'ya gitti ama pek olumlu bir sinyal alamadı. Burada yapılması gerekenler var. İktidar şeffaf olacak. Rakamları dünyaya duyuracak. Biz geçen senenin tahribatını ortadan kaldırmak için daha iyi bir sezon geçirmek zorundayız. Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) 2021 yılı sonuna kadar uzatılmalı. Otelciler faizsiz kredilerle desteklenmeli. Devletin 5'li çeteye verdikleri gibi aflar getirilmeli. Uzun vadeli politikalar uygulanmalı. SGK, ÖTV,  vergilerle ilgili iyileştirilmeler yapılmalı" diye konuştu.


'DESTEK VERMEZSE BU TESİSLER YABANCIYA GİDER'


ALTSO'da konuşan Budak, Alanya'da 'turizm varsa iş var, yoksa iş yok' diyerek pandemi nedeniyle sıkıntılı süreçten geçilen zamanları aktardı. Budak, "Turizm Alanya'da başladı. Turizm varsa burada iş vardır yoksa yoktur. Alanya'nın bugün geldiği noktaya baktığınızda ucuz destinasyon olması mutlaka sizi rahatsız  ediyordur. Turizm Bakanı şöyle diyordu. 'Biz daha dünya ülkelerden çok daha iyi bir 2020 yılı geçireceğiz. Dünyada turist alan ülkelerde turist kaybı yüzde 70. Türkiye'de kayıp sayısı yüzde 71. Bunun neresi iyi?  2021 ilk 4 ayı geçen yıla göre yüzde 30 gerilemiş.  Neden oldu? Türkiye yönetilemiyor. Çıkıp  bir partinin genel başkanı,  'Pandemiye rağmen labalep kongre yapıyoruz' derse vaka sayısını Türkiye'nin en kılcal damarına kadar yayılır. 2019'da Antalya 16 buçuk milyon turist ağırlamış.  Bu turizm Ukrayna ile dönebilir mi? Antalya'da 85 milyar liralık bir yatırım var. Destek verilezse bu tesisler yabancılara gidebilir. Tüm sektörlere şaşı bakıyorlar" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83