"Alanya esnafı banka kıskacında"

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Alanya esnafının zor günler geçirdiğine dikkat çekti.

"Alanya esnafı banka kıskacında"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut bugün yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Takavut ilk olarak Alanya'nın ekonomik sorunlarından bahsetmek istediğini belirtti. "Esnafı dolaşıyorum, geziyorum, sohbet ediyorum" diye Takavut, "Vatandaşlar şu anda banka kıskacına girmiş vaziyetteler. Hatta küçük esnaf demeyeceğim, orta ölçekli esnaflarda banka kıskacına girmiş durumdalar. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; Esnaflarımızın bu durumda esnaflıklarını sürdürebilmeleri mümkün değil. Özellikle dövizin yani Dolar ve Euro’nun çok aşırı bir şekilde yukarılara tırmanması kiralarını döviz olarak ödeyen esnaflarımızı çok güç durumda bırakmıştır. Buradan hem mülk sahiplerine de seslenmek istiyorum biraz esnaflarımızın yanında olalım. Eğer bu arkadaşlarımız işlerini sürdüreceklerse bunlara bir nebze katkımız olsun. Esnaf arkadaşlarımı da buradan uyarıyorum. Döviz ile borçlanma yapmayınız, dövizle kiralama yapmayınız, TL ile kiralama yaparsanız önünüzü daha rahat görebilirsiniz ama yarın sabah kalktığınız zaman Dolar’ın 4 Lira üzerinde Euro’nun 5 Lira üzerinde olacağını düşünmemiz gerekir. 2018 yılının şu an ne olacağını da bilemiyoruz. Burası bir turizm kenti olduğu için. Umarım önümüzdeki yıl daha iyi bir sezon geçiririz turizm anlamında ve bu yaralarımızı sararız." dedi.

"UMARIM BUNLAR HEMEN YAPILIR"

Batı Antalya'da gerçekleşen hortum felaketi ile bir çok tarımla uğraşan vatandaş zor günler geçirmişti. Konuyu yakından takip ettiğinin altını çizen Takavut, "Oralar ile sürekli temas halinde oldum, oradaki ilçe başkanı arkadaşlarımla temas halindeydim ve ciddi sıkıntılar var. Buraya devlet elini uzatacağını söyledi ve 10 milyon Liralık yardım yapılacağı söyleniyor. Umarım bunlar hemen yapılır ve askıda kalmaz. Bizim çevremizde ve bizim bölgemiz de de zarar görenlere aynı şekilde el uzatılır." dedi.

"İTHAL AVOKADO İSTEMİYORUZ"

AVM'lerin son günlerin moda yiyeceği avokadoyu yutdışından ithal ettiğini belirten Takavut yetkililere şu şekilde seslendi: 

"Son yıllarda trendi yükselen avokado var biliyorsunuz. Avokadoyu çok tanımıyorlar. Ülkemizde de tanımıyorlar. Avokadonun ülkemizde çok iyi tanıtılması lazım. Gelecek vaat eden bir ürünümüz. Fakat iyi fiyat ederken avokado bir anda düştü. Sebebini araştırdığımız zaman büyük AVM’lere ithal avokado geldiğini öğrendik. Buradan yine yetkililere sesleniyorum. Lütfen ülkemizde üretilen ürünleri değerlendirme açısında böyle tropikal ve bizde yetişen meyve, sebze gibi ürünlere ithal izni vermeyiniz." 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83