ALANYA İÇİN ÇERNOBİL FACİASI UYARISI

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Alanya’nın sırtını yasladığı ve 600 Metre yükseklikte bulunan ormanlık alanın içinde bulunan çöp depolama alanını fotoğraflarla gündeme taşıdı.

ALANYA İÇİN ÇERNOBİL FACİASI UYARISI

 Esen “Halk sağlığı bakımından kritik önem taşıyan bu alana son 2 yıldır hiçbir yatırım yapılmadığı ve buradan doğup halk sağlığını tehdit edecek risklere karşı hiçbir önlem alınmadığı için, bu çöp toplama merkezinde oluşan pis sular; dağdan aşağıya doğru yerleşim alanlarına, tarım arazilerine ve hatta denize kadar sızmakta olup, yağmurlu günlerde ise bu sızıntı dereler halinde akmaktadır. Bu çöp suları insanların yıllardan beri kullanmakta oldukları yer altı sularına karışmış ve bu yer altı sularını da insan sağlığı için tehlikeli ve kullanılamaz hale getirmiştir. Menderes Türel’in Antalya’yı Miami yapma nutukları altında Alanya’yı Çernobil yapmayın! Sizleri, sorumluluğunuzun farkına varmaya ve vicdana davet ediyoruz" dedi. 

banner111
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen açıklamasına şöyle devam etti; "Bugün maalesef Antalya’mız, temel belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremeyen, tek icraatı her boş bulunan yere tabela asarak halkın gözünü boyamaya çalışmak olan bir anlayış tarafından yönetiliyor. Ancak tabela belediyeciliği, maalesef şehrimizde ortaya çıkan vahim sonuçları engellemeye yetmiyor. Antalya’nın her köşesi gibi Alanya da maalesef tabelacılıktan öte gitmeyen bu belediyecilik anlayışının acı sonuçlarına mahkûm olmuş durumda… Menderes Türel, Antalya’nın hiçbir yerine, hiçbir bireyine iyi gelmediği gibi Alanya’ya da iyi gelmedi maalesef… 


ALANYA TABELA BELEDİYECİLİĞİN BEDELİNİ ÖDÜYOR 

Alanya, önüne denizi almış, sırtını Toroslar’a yaslamış, turizm ve tarımıyla hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisinde önemli yer tutan doğa harikası bir ilçemiz, bir değerimizdir. Fakat bugün Alanya’mız, Menderes Türel’in tabelacı belediyeciliğinin ağır bedeli ödemek tehdidi altındadır. Bu tehdit ne Suriye’deki savaştan, ne de küresel ekonomik buhrandan kaynaklanmaktadır. Bu tehdit, bir beceriksiz belediye başkanının, asli görevlerini unutup hayal tüccarlığına soyunmasının sonucudur. Antalya’mıza iyi gelen tek bir icraatı bulunmayan birinin, insanların gözlerini boyamak için “Antalya’yı Dubai, Konyaaltı’nı Miami yapacağım” gibi tabansız söylemlerle asli işini yapamayıp, insanlara hayal satmasının sonucudur. Antalya, Antalya’dır. Antalya’nın ve Antalyalının ne Dubai olmaya ihtiyacı vardır ne Miami… Tabelacılıktan başka yeteneğini henüz göremediğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı, asıl görevlerini yapmak ve halkımıza temel belediyecilik hizmetlerini götürmek yerine yalancı pembe tablolar çizmektedir. Bir yandan da Alanya, hızla “Çernobil” haline gelmektedir! 

600 METRE YÜKSEKLİKTE “VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA MERKEZİ” 

AKP tarafından çıkarılan Bütünşehir Yasası ile birlikte Çöp-Katı Atık Toplama ve Bertaraf işleri Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumlulukları arasındadır. Alanya’nın sırtını yasladığı ve şehir merkezinden 600 Metre yükseklikte bulunan ormanlık alanın içinde “Vahşi Çöp Depolama Merkezi” bulunmaktadır. Halk sağlığı bakımından kritik önem taşıyan bu alana son 2 yıldır hiçbir yatırım yapılmadığı ve buradan doğup halk sağlığını tehdit edecek risklere karşı hiçbir önlem alınmadığı için, bu çöp toplama merkezinde oluşan pis sular; dağdan aşağıya doğru yerleşim alanlarına, tarım arazilerine ve hatta denize kadar sızmakta olup, yağmurlu günlerde ise bu sızıntı dereler halinde akmaktadır. Bu çöp suları insanların yıllardan beri kullanmakta oldukları yer altı sularına karışmış ve bu yer altı sularını da insan sağlığı için tehlikeli ve kullanılamaz hale getirmiştir. Yer altı sularına karışan bu çöp suyu, insan sağlığını önemli ölçüde tehdit etmektedir. Acil biçimde müdahale edilmemesi halinde sonucu kestirilemez salgın hastalıklar görülmesi kaçınılmazdır. Bu alandan sızan ve Alanyalının içtiği suya karışan atık sularının yarattığı vahim tablonun fotoğraflarını sizlerle paylaşıyoruz. 


ANTALYA’NIN MİAMİ OLMAYA İHTİYAÇI YOKTUR 

Antalya’nın her köşesi, “belediyecilik” denince “rant”tan başka bir şey anlamayan zihniyetin elinde iki yılını heba etmiştir. Bugün gelinen noktada bu zihniyetin sonuçları, artık halkın sağlığını dahi tehdit eder hale gelmiştir. Menderes Türel bir an önce hayal tüccarlığını bırakıp belediye başkanı olduğunu hatırlamalı, tabelacılıktan vazgeçip belediyeciliğe dönmelidir. Biz bu zihniyetin Antalya’yı Miami yapamayacağını biliyoruz. Zaten ihtiyaç ta yoktur. Antalya’mız Dünyanın en güzel şehirdir. Fakat Antalya’yı Miami yapma nutukları altında Alanya’yı Çernobil yapmayın! Sizleri, sorumluluğunuzun farkına varmaya ve vicdana davet ediyoruz…"

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83