'Alanya için siyaseti bir kenara bırakalım'

Alanya'daki oda başkanları 9 Aralık'taki kongrenin ardından tekrar başkan seçilen Ali Takavut'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

'Alanya için siyaseti bir kenara bırakalım'

 CHP Alanya ilçe Teşkilatı'ndaki ziyarette konuşan Takavut, "Bu bir görev. Alanya'daki tün kamu kurum kuruluşlarıyla ilişkilerimizi sağlamlaştıracağız dedik. Bunu da sağladığımıza da inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarıyla sıkıntımız olmadı. Görüşlerimiz farklı olabilir. Sizlerle de sıkıntımız olmadı. Alanya'nın sıkıntıları söz konusuysa siyaseti bir kenara bırakalım dedik. Yerelde siyaset yaptığımız için bizim için konu Alanya olacak. Alanya artık bir metropol. Size de görev düşüyor. Hepimiz farklı görüşte olabiliriz. Göreve geldiğimizde siyasetin rengini değiştireceğiz dedik. Gerginlik yaratmayacağız, bel altı vurmayacağız dedik. Ülkemiz açısından zorlu bir süreçten geçiyoruz. Sürekli olarak düşmanlığı götürmenin anlamı yok. Biz Türkiye olarak güçlü bir ülkeyiz. Yerelde kucaklaşmayı, kardeşliği burada sağlayıp üst perdeye yansıtabilirsek, yukarıdakilerin da dili yumuşar. Alanya'da siyasi gerginlik yaratmak isteyenlerin ilk karşısında ben duracağım. Alanya çok kırılgan bir şehir. Önceki sezon çok sorunlar yaşadık. Biraz bunu atlattık ama fiyatlardan herkes biraz kurtarabildi. Alanya'da inşaat sektörü zorda. 2 artı 1 bir dairenin fiyatı 300 bin TL. Bunu kaça satacak? Alıcı bulma bir hayli zor. Her şey turizme bağlı. Turizm hamle yapabilirse bunlar aşılacak" dedi.

banner111
'BÖLÜM VAR AMA BİNA YOK'

'Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş, "Biz motor bölümünü açtırdık ama bize bir yer lazım. Bize bir belediye başkanı cahilsiniz dedi. 2 ayda bu bölümü açtık. Bölüm var ama bina yok. Acil bu bina lazım. Çıraklar burada yetişecek. Hepsi lise mezunu olacak. 800 bin TL'lik araç kullanıyorlar ama aracın tamirini benden istiyorlar. Bisiklet tamircileri bile lise mezunu olacak" diye konuştu.

'ÜNİVERSİTELİLER BUNALIMA GİRİYOR'

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir de, "Kişiler mesleğe yönlendirilmeli. Her gün bana bazı kişiler 'Beni bir işe sokuver' diyor. Üniversite mezunu işsiz. İş bulamıyor, bunalıma giriyor" ifadelerini kullandı.

''SİYASETİ BİR KENARA BIRAKALIM'

Takavut, "Siyaseti bir kenara bırakalım. Alanya'nın menfaati için birlikte hareket etmeye hazırız. Eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83