Alanyalı Mevlüt Demir'e yeni görev

Alanyalı Mevlüt Demir'e yeni görev

Gelecek Partisi Antalya İl Başkalığı’na partinin kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyesi olan Mevlüt Demir atandı.

Gelecek Partisi Antalya kurucu dönem il başkanı Beytullah Demir’in bir süre önce görevinden istifa etmesinin ardından Antalya İl Başkanlığı için adı geçen Mevlüt Demir’in ataması bugün gerçekleştirildi.

banner111

Partinin aynı zamanda kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyesi olan Mevlüt Demir, yetki belgesini Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

Yetki belgesinin takdimi sırasında Teşkilat Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra partinin Antalyalı yönetim kurulu üyeleri Raziye Gök Aktaş ve Hüseyin Tuluk da hazır bulundu.

Var gücümüzle Antalyalıların yanında olacağız

Yetki belgesini almasının ardından kısa bir açıklama yapan Demir, göreve gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek “Başta sayın genel başkanımız olmak üzere partimizin yetkili kurullarına bana olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Partimizin Antalya’daki potansiyelini sahaya ve sandığa yansıtmak için var gücümüzle çalışacağız. Antalyalı hemşehrilerimizle sadece seçim arefesinde değil her gün kucaklaşacak, dertlerini kendi derdimiz gibi görerek var gücümüzle yanlarında olacağız” diye konuştu.

Mevlüt Demir kimdir?
1966 Alanya doğumlu, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Uzun yıllar EGM KOM Daire başkanlığında, Dış ilişkiler dairesinde, İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Uluslar ara Kom ile Mücadele müdürü olarak görev yaptı. Koordinasyon Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Hukuk Müşaviri olarak görevler üstlendi. Daha sonra bir yılı aşkın Polis Başmüfettişi olarak görev yaptıktan sonra, 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra dönemin paralel, şimdinin FETÖ’sü ile mücadele için Ocak 2014 de Denizli Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Burada daha bir yılını doldurur doldurmaz, niteliği, çalışkanlığı ve mücadele azminden dolayı, bizzat dönemin başbakanı sn Davutoğlu’nun talimatıyla Konya Emniyet Müdürü olara atandı. 15 temmuz 2016 da Konya ilinde inanılmaz işlere imza attı ve hem halkın ve hem de güvenlik bürokrasisinin takdirini kazandı. Bu ilde de terör örgütler ve FETÖ ile de çok ciddi mücadeleler yaptı. Sn. Davutoğlu’nun başbakanlıktan ayrılmasından sonra, önce Konya valisi görevden alındı ardından da emniyet müdürünün yeri değiştirilmek istendi. Tam bu esnada önceki çalıştığı il Denizli ayağa kalkıp 175 yıllık emniyet tarihinde bir ilke imza atarak, eski çalıştığı ile aynı unvan ve rütbeyle atanan ilk müdür olma özelliğine sahip oldu. Daha sonra bu ilde üç yılı aşkın görev yaptıktan sonra 19 Eylül 2019 tarihli kararname ile EGM Teftiş Kuruluna Başmüfettiş olarak atandı. Kendi isteğiyle, 04 Aralık 2019 günü dilekçe vermesine rağmen ancak 24 Aralık günü emekli edildi. Biri İtalya Roma’da diğeri Gazi Üniversitesi olmak üzere iki adet yüksek Lisans, bir de yine Gazi Ün doktora çalışması mevcuttur. Bunun dışında Alman Filolojisi lisans sahibi olup, Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilmektedir. Yüzden fazla uluslar arası eğitim, konferans, resmi toplantı vb. aktiviteye katılım sağlamış, onlarca ulusal ve uluslar arası operasyon yönetmiştir. Yüzlerle ifade edilen başarı belgesi, takdirname, taltif ve ikramiyeye layık görülmüştür.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022, 00:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83