Bahçeli: “AİHM ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin her kademesinde içinde olmuştur. Bu sistemin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı yaparız" dedi.

Bahçeli: “AİHM ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramıyor”
CHP, HDP ve İYİ Parti'nin 31 Mart'a umut bağladıklarını ancak heveslerinin kursaklarında kalacağını da söyleyen Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına ilişkin ise, "AİHM ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı. 2 gün süren toplantının kapanışında 81 il başkanı ve 130 belediye başkanına hitap eden Bahçeli, MHP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin her kademesinde içinde olduğunu söyledi. Sistemin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydeden Bahçeli, “Bu topraklarda Türk milletinin mührünü sökmeye kimsenin gücü yetmez. Türk vatanı bölünmez bütündür. Bu konuda yapacaklarımızın sınırı yoktur. MHP Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin her kademesinde içinde olmuştur. Bu sistemin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı yaparız. Geleceğin Türkiye’si bugünün faziletli fedakarlıkları ile oluşacaktır" dedi. 

“CHP, HDP, İYİ Parti 31 Mart'a umut bağlamıştır” 

Bahçeli, "Yerli ve yabancı işbirlikçiler emperyalizmin tetikçileri olmaya çoktan hazırlar. CHP, HDP, İYİ Parti aynı çizgidedir. Bu güruh 31 Mart'a umut bağlamıştır. Hevesleri kursaklarında kalacaktır. CHP ve İYİ Parti kaos bekçiliğine soyunmuşlardır. Yandaşları, HDP, PKK'yı tekrar belediyelere sokma arayışındalar. HDP'ye siyasi hareket diyen ipsizler sahadadır. Ülkenin istikrarlı yönetiminin güvencesi hükümet sistemidir. 31 Mart seçimlerini rejim krizine dönüştürmek istiyorlar” diye konuştu. 

AİHM’e tepki 
,
AİHM’in Selahattin Demirtaş kararı ile skandala imza attığını söyleyen Bahçeli, “Terörü öven, tescilli bölücünün siyasi nedenlerle hapse sokulduğu iddia etmiştir. Elinde kan bulunan birini siyasi olarak göstermek Türk milletine saygısızlıktır. AİHM Türk adaletini hiçe saymıştır. Bir mahkeme kararı önce vicdanlara uygun olmak zorundadır. AİHM ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır. Biz 31 Mart'a ne kazanıp ne kaybederiz gözüyle bakmıyoruz. Bu kadar belediye benim olsun diye yaklaşmıyoruz. 31 Mart'ı Türkiye'nin beka mücadelesi açısından dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Ülke bitmişken, belediyelerin hepsi bizde olsa ne olacak. Zillet ittifakının ortak aday çıkardığı her yerde Cumhur İttifakı ne gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83