'BU SAÇMALIĞA İTİRAZ EDİLMELİ'

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'in havaalanına yapılacak yeni yol ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren eski Başkan Özgenç, "Bu güzergah değişikliği, meclis üyenize ait bir değirmeni kurtarmak içinse vah Gazipaşa'nın haline." dedi

'BU SAÇMALIĞA İTİRAZ EDİLMELİ'
Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, D-400 Karayolu - Havaalanı kavşağından dik olarak ve havaalanına paralel yeni bir 25 metrelik yolun 1/5000 ölçekli planlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde onaylanarak askıya çıkarıldığı ve bu durumun Gazipaşa Belediye meclisinde tartışıldığı haberleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

BİZİM DÖNEMİMİZDE ZATEN YAPILMIŞTI

Haber içeriğinde, Belediye Başkanının bu yolun kamulaştırılması gerektiğini ya da  3194 Sayılı Yasanın 18.madde uygulamasının yapılmasının gerekli olduğunu, ayrıca planın askıya çıkarıldığını ve bunun için kesinleşmesinin beklenilmesi gerektiğini söylediği ifade edilerine değinen Özgenç, "Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki bizim dönemimizde seçime yaklaşık 1 yıl kala mevcut yol bozulmadan ve her iki taraftan bir kaç metre genişletilecek şekilde, kimseye zarar vermeyecek, tarımsal bütünlüğü bozmayacak bir yol çalışması zaten detaylı bir şekilde yapılmıştı.Hatta bu yolda herhangi bir kamulaştırma işlemine de gerek yoktur. Sadece anayola yakın bir kaç adada yapılacak 18. madde uygulaması ile sorun kolaylıkla çözülebilecekti. O dönem Kahyalar belde belediyesi hiçbir bilimsel gerekçe göstermeden, hatta konuyu bile görüşmeden bu yola karşı çıkmıştı ve yol da öylece kalmıştı." dedi.

PAVYON HAVASI YARATILDI

Özgenç, şöyle devam etti: "2 yıldır neredeyse 1 milyon yolcunun geldiği havaalanı yoluna çivi bile çakılamamıştır. Ama havaalanın girişine sağlı sollu reklam panoları yerleştirilerek güzel bir pavyon havası yaratılmıştır. 

Gelelim yeni yola, bir kere askı süresinin sonu beklenilmeden derhal bu saçmalığa itiraz edilmelidir. Tarımsal bütünlük bozulmuştur. Ayrıca bu yol kesinleşirse, yol ve havaalanı arasında kalan kısım ne olacaktır. Kim, ne zaman kamulaştıracaktır? Hatta bu yol Havaalanı master planına aykırıdır. Bu hali ile havaalanının ileri de gelişmesi durumunda ciddi sorunlar çıkacak, yapılacak bu yol tekrar bozulmak zorunda kalınacaktır. Bu bölge de mağdur edilen insanlar tekrar mağdur edilmiş olacaktır. Hali hazırda bir yol varken, Havaalanı işleticisi TAV'dan görüş almadan, tarımsal bütünlüğü bozacak bu yeni yolu plana işlemek saçmalıktır. Hem paramız yok diye işçi çıkartacaksınız, hem de durup dururken milyonlarca  kamulaştırma bedeline neden olacak yeni bir işe kalkışıyorsunuz.

DEĞİRMENİ KURTARMAK İÇİN Mİ?

Bırakın ileride ihtiyaç olursa Ulaştırma Bakanlığı ya da TAV bu alanı kamulaştırsın, bir sürü para vermekten kurtulmuş olursunuz. Düşünmek bile istemiyorum ama bu güzergah değişikliği, meclis üyenize ait bir değirmeni kurtarmak içinse vah Gazipaşa'nın haline. Yine tünel girişine konulan otogar alanı da tam bir çelişkidir. Koru Mahallesi kavşağında kamulaştırması yarım kalmış bir otogar alanı zaten varken, Kahyalar Belde Belediyesi kapatılmışken , kavşağın içinde ve tünel girişine otogar koymak tamamen kasıtlı ve bilim dışı bir harekettir.

Bu hali ile İdare Mahkemesine yapılacak itiraz ve davalarla bu iş çok uzar. Zaten iptal edileceğinden hiç şüpheniz olmasın.

HAZIR YOLU DÖŞEMEK KOLAY

Şuan ki Belediye yönetiminin yeni hiçbir 18.madde uygulaması yapmadığını, başlayamadığını, bitiremediğini ve zaten yapamayacağını da düşünürsek iyisi mi siz bu işe bir an önce son verin. Eski planımızı koruyun ve masrafsızca yola devam edin. Deniz yolunda parkeleri sökmek yerine Havaalanı  yoluna sıcak asfalt dökseydiniz Türk turizmine büyük katkı sağlamış olurdunuz. İki yıldır bu yolu yapmak için kimi ve neyi bekliyordunuz. Tabi siz de haklısınız, milyonlarca liralık altyapısı bitirilmiş deniz yolunda hazır yolu bulup döşemek kolay, sıkıysa siz bir 18.madde uygulaması ya da kamulaştırma yapın, çabalayın da hep beraber görelim"

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83