Çavuşoğlu Avrupa'daki Türklere sahip çıktı

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’daki Türklerin 1 milyona yakın istihdamla Avrupa ekonomisine 20 milyar Euro katkı sağladığını belirterek, oradaki Türk vatandaşlarına ikinci sınıf muamele yapılamayacağını söyledi.

Çavuşoğlu Avrupa'daki Türklere sahip çıktı

Antalya’nın Aksu ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik kötü muamele yapan ülkelere yüklendi. Bakan Çavuşoğlu, Hollanda ve Avrupa’ya seslenerek, "Bugün Avrupa’daki Türkler 1 milyona yakın istihdam sağlıyor, 1 milyona yakın kişiyi Avrupa’da çalıştırıyor. Önce işçi olarak gittiler şimdi iş adamı. Size iş veriyor. 20 milyar Euro Avrupa ekonomisine katkı sağlıyor. Benim oradaki vatandaşlarımı ikinci seviye muamele yapamasın" dedi. 

banner111
Türkiye’nin İMF’den borç para aldığı zamanlarda bayram yaptığını belirten Çavuşoğlu, artık o devrin çok geride kaldığını hatırlattı. "Artık geçti, O Türkiye yok, bambaşka bir Türkiye var, yep yeni bir Türkiye var. Her zamankinden çok güçlü bir Türkiye var, bunu bilin öğrenin artık" diyen Çavuşoğlu, artık karar masasında Türkiye’nin olduğunu vurguladı.

"Recep Tayyip Erdoğan’dan neden hoşlanmıyorlar sanıyorsunuz"

Avrupa’da Almanya ve Hollanda’yı kast ederek faşizmi tekrar hortlattığını söyleyen Çavuşoğlu, "Sizin gidişatınız iyi değil, sizin gidişatınız Avrupa’yı felakete götürüyor. Sizin gibi kaptanlar, siyasetçiler olursa Avrupa gemisi batar. Benim vatandaşlarımız üzerine atları itleri salacaksınız sonra insan hakları dersi vereceksin. Bana telefon açıyorlar, ‘Bu Hollanda’nın yaptığını kabullenemiyoruz, inanılacak gibi değil’ diyorlar. Sonra bir bakıyorum bir saat sonrası Hollanda’yı destekleyen açıklama yapıyorlar. Bunlar ne ikiyüzlüdür bilir misiniz? Ben bilirim, çok iyi bilirim. Bunların ciğerini bilirim. Bunlarla 11 sene siyaset yaptım. Bunların iki yüzlülüklerini her zaman suratlarına vuruyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’dan neden hoşlanmıyorlar sanıyorsunuz. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ bunların çifte standardını, ikiyüzlülüğünü samimiyetsizliğini yüzlerine söylüyor da ondan hoşlanmıyorlar, alışık değiller. Ya siz değişecek siniz ya da buna alışacaksınız. Başka çare yok. Siz ikiyüzlü olursanız söyleriz yüzünüze, siz samimi olursanız onu da söyleriz. Siz bir adım gelirseniz samimi biz iki adım geliriz. Ama bizi ezmeye kalkarsanız altında kalmayız dik dururuz. Hesabını da sorarız. Hollanda’ya da bu yaptıklarının hesabını sorduk, soracağız. Hollandalı vatandaşlarla bir problemimiz yok. Bizim problemimiz şuandaki faşist yönetimle" ifadelerini kullandı.

"Türkler, önceden işçilerdi şimdi iş veriyorlar"

Çavuşoğlu, "Hollanda Başbakanı 'Türk bakanı gelebilir laleyi, müzeyi görebilir ama Türkleri göremez' diyor. Benim vatandaşlarım sana esaret mi? Esir mi aldın benim vatandaşlarımı, rehin mi aldın benim vatandaşlarımı. Onlar Hollanda’nın büyümesi ve kalkınması için oraya gittiler. Bugün Avrupa’daki Türkler 1 milyona yakın istihdam sağlıyor, 1 milyona yakın kişiyi Avrupa’da çalıştırıyor. Önce işçi olarak gittiler şimdi iş adamı. Size iş veriyor. 20 milyar Euro Avrupa ekonomisine katkı sağlıyor. Benim oradaki vatandaşlarıma ikinci seviye muamele yapamazsın. Benim vatandaşım senin her şeyinde var. Siyasetinde, kültüründe, ekonominde, sporunda var, her şeyinde var. Ama bunların kendisinden olmayanlara nefretle bakıyor, insan olarak görmüyor. Bunlar kendisi gibi olmayana savaş açıyor. Zamanında da bir birlerini kırdılar" diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83