Çavuşoğlu kooperatifi açtı

Alanya Bakallar Odası Başkanı Velittin Yenialp'in başkanlığını yaptığı Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, yeni binasına geçti.

Çavuşoğlu kooperatifi açtı

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu sene turizm daha iyi olacak. Okullar var, yeni yollar yapılıyor, köprüler yapılıyor. Bu yörenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet için biz dağa gider koyun da güderiz, Avrupa'ya gider ders de veririz” dedi.

banner111
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının açılışına katıldı. Açılışa ayrıca AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İl Ticaret Müdürü Seval Dizerkonca, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp'i tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, “Biraz önce sordum kendisine 25 milyon TL kredi vermiş. Bugün babası olsa vermez biz yüzde 5 faizle vermişiz bu parayı. Her zaman hükümetin de destekleri var. Durgunluğun olduğu zamanlarda da adımlar atılıyor. Kooperatifimiz de adı gibi inşallah uzun yaşar. Hükümet olarak yatırımlar yapıyoruz. Bu sene turizm daha iyi olacak. Okullar var, yeni yollar yapılıyor, köprüler yapılıyor. Bu yörenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet için biz dağa gider koyun da güderiz Avrupa'ya gider ders de veririz” dedi.

“Kendilerini düşündükleri için hayır diyorlar”

Türkiye için önemli bir dönem olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu,”Geçmişte liderler Türkiye için hep başkanlık sistemini savundu. Alparslan Türkeş kitabını bile yazdı. Muhsin Yazıcıoğlu olsun, Turgut Özal olsun başkanlığı hep şart olarak görmüştür. Bugün Türkiye'nin bu hayalini gerçekleştiriyoruz. O dönemlerde hep krizler oldu. Bir anayasa kitapçığı geldi tartışmalar çıktı bankalar battı. Ülke şimdi fakirleşmiyor. Eskiden her krizde yüzde 25 fakirleşirdi. Demokrasi başkanlık sistemiyle daha güçlü olacak. Yargı bağımsız olacak. Türkiye bu sistemden sonra emin adımlarla daha ileri gidecek. Yurtdışında da Türkiye'yi sevdiklerinden değil korktukları için hayır diyorlar. Onlar Türkiye'yi değil, Alanya esnafını değil, kendilerini düşündükleri için hayır diyorlar” diye konuştu.

“Şimdi biriktirdiğimiz paralarla burayı aldık”

Başkan Yenialp de, “Bakanımızın destekleriyle 2013 yılında faaliyete geçirdiğimiz kooperatifimizin faaliyetlerini kiralık bir yerde yürütüyorduk. Şimdi biriktirdiğimiz paralarla burayı aldık. Kendisi bize her zaman destek oldu. Kooperatifin kurulmasında çok emeği oldu kendisine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimize ve kooperatifimizin çalışanlarına da çok teşekkür ederim. Herkesin burada emeği var" ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Hollandalı kadına: "Türkiye ve Alanya sizlerin evi"

Konuşmaların ardından açılış gerçekleşti. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler yapılan duanın ardından açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Çavuşoğlu, Alanya'da yaşayan ve bir Türkle evli olan Hollandalı bir kadınla da uzun süre sohbet etti. Türkiye'de yaşamaktan hiç bir çekinceleri olmamaları gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Türkiye ve Alanya sizlerin evi" dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 22:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83