ÇAVUŞOĞLU SOFYA'YA GİDİYOR

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 18 Mayıs 2016 tarihinde Sofya'da yapılacak Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi toplantısına katılacak.

ÇAVUŞOĞLU SOFYA'YA GİDİYOR

 Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle: 

banner111
"Sayın Bakanımız, 18 Mayıs 2016 tarihinde Sofya'da yapılacak Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi toplantısına katılacaktır. "Avrupa'da herkes için demokratik güvenliğin sağlanması" temasıyla düzenlenecek toplantıda, Avrupa’nın hâlihazırda karşı karşıya bulunduğu kitlesel göç dalgaları, terörle mücadele, Avrupa genelinde yükselişe geçen aşırıcılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık gibi güncel sorunlar ele alınacaktır. 

Anılan toplantının düzenleneceği 18 Mayıs tarihi ülkemiz için ayrıca önem taşımaktadır. Türkiye, 62 yıl önce, 18 Mayıs 1954 tarihinde, Avrupa ortak hukuk alanının temelini oluşturan Avrupa Konseyi Sözleşmeler Sisteminin temel sütununu teşkil eden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) taraf olmuştur. 

Türkiye, Avrupa’nın en kapsayıcı platformu olan Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olarak, Konsey ve kurumları başta olmak üzere, insan hakları mekanizmalarıyla yapıcı ve güvene dayalı işbirliğini kesintisiz biçimde kararlılıkla sürdürmektedir."

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 17:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83