ÇAVUŞOĞLU'NUN KAPTANLIĞINDA HEDEF ZİRVE

AK Parti, 7 Haziran’da halkın takdirini kazanmış bir liste ile Mevlüt Çavuşoğlu’nun takım kaptanlığında 1 Kasım seçimlerine girecek.

ÇAVUŞOĞLU'NUN KAPTANLIĞINDA HEDEF ZİRVE
Türkiye, 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden sandık başına gidecek. 26. dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimlere katılacak listeler açıklandı. AK Parti’nin Antalya’daki listesini değerlendiren İl Başkanı Rıza Sümer, 7 Haziran’da yapılan seçimlerde başarılı olmuş listenin korunduğunu söyledi.

Teşkilat olarak hazırlanan listeden memnun olduklarını belirten Sümer, “7 Haziran seçimlerinde partimiz, Antalya’nın 16 ilçesinde birinci çıkmıştı. Partimizin Büyükşehirlerde oyunu en fazla artırdığı beşinci il Antalya olmuştu. 2011 seçimlerine göre oyumuzu artırmış ve ilimizde birinci parti olarak çıkmıştı. 1 Kasım seçimleri tekrar bir seçim olması da göz önünde bulundurularak, listenin büyük ölçüde korunması yönünde bir irade oluştu” dedi.

Akdeniz Bölgesi’nde sarıya boyanan tek ilin Antalya olduğunu ifade eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “7 Haziran’dan önce parti olarak girdiğimiz 10 seçimde, Türkiye genelinde alınan oyla ile Antalya’da aldığımız oy arasında 10-12 puanlık bir fark vardı. 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili listemizin başarısı sayesinde bu fark yüzde 5’e kadar düşmüştür” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 3 dönem kuralından dolayı 7 Haziran seçimlerinde aday olmadığını belirten Sümer, “Şimdi listesinin birinci sırasında Sayın Mevlüt Çavuşoğlu var. Sayın Bakanımız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve son olarak Dışişleri Bakanlığı yapmış, partimizin Kurucular Kurulu ve MYK üyesidir. Bakanımızın öncülüğünde, 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da ilimizde oyumuzu artırarak, partimizi birinci parti yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Sümer, şöyle devam etti; “AK Parti, sadece seçim dönemlerinde siyaset yapan bir parti değildir. 365 gün dinamik, sürekli halkla iç içe olan, vatandaşın derdi ile dertlenen bir siyasi harekettir. Biz, bir ideoloji partisi değil, bir hizmet partisiyiz. Ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırmak, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmesini sağlamak için halkımızdan destek bekliyoruz”

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerine gireceğimiz milletvekili adayları: Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Mustafa KÖSE, Hüseyin SAMANİ, Gökçen Özdoğan ENÇ, Sena Nur ÇELİK, İbrahim AYDIN, Atay USLU, İbrahim TÜRKİŞ, Işılay Işıldar CAN, Hakkı BEŞKAZALI, Ercan MEKTEPLİOĞLU, İzzet YILMAZ, Murtaza TAMYÜREK ve Mustafa AKDENİZ

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83