CHP, Böcek'in Alanya'yı nasıl yöneteceğini anlattı

CHP Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını yaptı.

CHP, Böcek'in Alanya'yı nasıl yöneteceğini anlattı

Seçimleri değerlendiren CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanya'yı nasıl yöneteceğini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, pazar günü yapılan yerel seçimleri değerlendirdi. Kavgasız, görültüsüz, kimsenin burnu kanamadan, demokrasi havası içerisinde ve demokratik bir şekilde seçimi tamamladıklarını ifade eden Karadağ, "Tüm Alanya halkına buranda ben teşekkür ediyorum. Seviyeli  ve iyi bir seçim oldu. Tabi ki bütün adaylar kendi programlarını özgürce gerçekleştirdiler ve projelerini özgürce açıkladılar. Sonuçta, bir sonuç tecelli etti. Buna saygı duyuyoruz, demokraside bunlar var. İtirazlar var ve onlara da saygı duyuyoruz, onlar da gereklidir. Sevindirici yanı ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Muhittin Böcek’in seçilmesidir, üzücü yanı ise ittifak adayımız Abdullah Sönmez’in seçilememesi. Dediğimiz gibi bu bir yarıştı, halkın kendi hür iradesi ile verdiği bir karardı. Bu seçimlerde İYİ Parti ile ittifak halinde seçimlere girdik. Bizim ittifakımız sadece seçimler değil bundan sonraki tüm çalışmalarımızda ve eylemlerimizde olacak. Biz Alanya’yı nasıl yönetiriz, nasıl birlikte çalışırız, nasıl eksikleri ortaya dökeriz bu şekilde çalışarak ittifakı sürdüreceğiz. Elbette parti tüzüğümüze göre de genel çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hiçbir zaman ittifakımızı dışlamadan, ittifakımıza herhangi bir şey söylemeden ve daha da güçlenerek bu ittifak çalışmalarımız devam edecek" dedi.

 APAYDIN'A CEVAP VERDİ

İYİ Parti İlçe Başkanı’nı Yücel Apaydın'ın oyları inceleyeğiz sözlerine cevap veren Karadağ, "Yücel Başkanıma buradan teşekkür ediyorum. Çok uyumlu bir çalışma gösterdik. Yani bu çalışma bundan sonra da devam edecek. Bu tür söylemler, bizim davranış ve hareketlerimizi engellemeyecek. Kendisine ayrıca teşekkür de ediyorum" ifadelerini kullandı. Muhittin Böcek'in verdiği sözlerin tamamının yerine getirileceğini vurgulayan Karadağ, "Muhittin Böcek bir söz vermişse bu sözlerin tamamı yerine gelecektir. Ancak Sayın Başkanımız mazbatasını alsın biz bunları daha ayrıntılı bir şekilde konuşacağız. Muhittin Böcek başkanımızın şöyle bir sözü vardı, “Ben eğer Antalya’da seçilirsem, Alanya’da Abdullah Sönmez seçilirse birlikte yöneteceğiz’ demişti. Tabi ki hayırlı olsun için ben telefonla görüştüm ve Antalya'ya  ziyaretinine gideceğiz. Ona da bu konuları ayrıntısıyla üstelik İYİ Parti ile birlikte gidip bunları konuşacağız. Biz bu zamana kadar verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Sayın Muhittin Böcek, daha önce Konyaaltı’ndaki idaresinde yaptıklarını biliyoruz, bunlar yapacaklarının teminatıdır. Biz bunu Antalya ölçeğinde de mutlaka yapacağız ama bizim ayağımıza çelme takılır ve farklı bir takım gelişmeler olursa o zaman değerlendiririz. Biz Millet İttifakı olarak sözlerimiz yerine getirmek için mutlaka çalışacağız" dedi. 

'BANA MANTIKLI BİR TEKLİF GELMİYOR'

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" sözlerini değerlendiren Karadağ, "Devlet Bahçeli eyalete geçiş gibi bir söylemde bulundu. Bu Türkiye’nin genel siyasetini ilgilendiren bir durum ve mutlaka bu ülkede yaşayanlar olarak bizi de ilgilendiriyor. Ben bugünlerde bunu tavsiye etmiyorum bu belki gelişen Türkiye içerisinde olması gerekir ama ne zaman derseniz, biz ne zaman daha demokratik bir ortamda yaşama kültürüne erişirsek o zaman olabilir. Ancak bugün ki Türkiye şartlarında, bu bana çok mantıklı bir teklif olarak gelmiyor. Yine de genel merkezlerimiz bu konuyu değerlendirecektir. Oralardan çıkacak sonuç bizi mutlaka bağlayacaktır" ifadelerini kullandı.. 

'KİMSE YERİNDEN OLMAYACAK'

Alanya'nın gündeminden düşmeyen DEMAŞ hakkında da konuşan Karadağ, "DEMAŞ olayında bir hazırlığımız var. Bu Alanya’yı yakinen ilgilendiren bir olaydır. Zaten seçim çalışmalarımızda DEMAŞ’a itiraz edeceğimizi belirtmiştik. Yeri ve zamanı gelince, mazbata olayları bitip herkes yerine oturunca mutlaka bunu yapacağız. Bu bizim Alanyamızın çok ciddi bir meselesi. Cuma Pazarı’ndaki esnafımızı gezerken gördük ve gerçekten 21. Yüzyıla yakışmayacak görüntüler var. DEMAŞ’a yapılacak olan yatırım çok önemli ancak hiç olmazsa şimdilik bir ayar çekilmeli oraya diye düşünüyoruz. Tabi ki ASAT’ı yönetecek yönetecek olan bir insan ama biz yapacağız, devredeceğiz geldik herkesi değiştireceğiz diye bir şey demiyoruz. Kim hakkıyla çalışıyorsa, emeği geçiyorsa yerinden oynamayacak. ASAT olsun, Büyükşehir’in diğer kurumlarında olsun kimse yerinden oynamayacak. ASAT meselesinde ise Alanya’yı birden ASAT’sız bırakamayacağız. Alanya Alanya’dan yönetilecek mantığı devam ediyor. Kimse de yerinden oynamayacak şu an için. Emek veren kimse ekmek ve aşından olmayacak" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83