CHP'de hedef 10 milletvekili çıkarmak

CHP Haftalık Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, ""Biz 2002'de 8 milletvekili çıkardık. O zamanki milletvekili sayımız 13'tü. Şimdi 16'ya çıktı. Bu yüzden bizim minimum hedefimiz 10 milletvekili." dedi.

CHP'de hedef 10 milletvekili çıkarmak
Toplantıya CHP Antalya Milletvekili Adayları Şengül Yeşildal ve Ali Takavut ile Gazipaşa Eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç de katıldılar. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, "Dün tüm Türkiye'de olduğu gibi CHP'nin aday adayları YSK'ya saat 17.00'ye kadar bildirildi. Antalya bölgesinde 16 aday belirlendi. Alanya'dan Yeşildal ve Takavut listeye girdi. Biri 9. sırada Şengül Hanım, Takavut ise 12. sırada yer aldı. Genel merkez böyle atadı. Biz tüm imkanlarımızla başında olduğu gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sonuna kadar örgüt olarak 2 adayımızın arkasında yürüyeceğiz. Bütün Antalya ve Alanyamıza hayırlı olsun diyorum." dedi. 

'HEDEFİMİZ 10 MİLLETVEKİLİ'

Alanya'dan seçilebilecek bir adaya inandığına ilişkin daha önceki açıklaması hatırlatılan Çorbacı, "Biz 2002'de 8 milletvekili çıkardık. O zamanki milletvekili sayımız 13'tü. Şimdi 16'ya çıktı. Bu yüzden bizim minimum hedefimiz 10 milletvekili. Milli ittifakla beraber bu daha da yukarlara çıkabilir. O yüzden 9. sıra CHP'de Antalya için seçilebilecek bir yer. Gönül isterdi 4-5-6 olabilirdi ama bizim için fark etmez. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaten minimum hedefimiz 10 milletvekili. 2002'de 8 milletvekili çıkardık. Bu neden olmasın. Çalıştık, inandık başaracağuz diye düşünüyorum." diye konuştu. 

DENİZ BAYKAL YORUMU

Eski genel başkanın hasta olmasına ve meclisteki çalışmalara katılmamasına rağmen listede yer almasının eleştirildiği ve bu konudaki fikri sorulan Çorbacı, "Genel başkanımız özellikle kendisi istemiştir. Genel merkez istemiştir. Biz de verilen karara saygı duyuyoruz. Listeye biz burada ilçe başkanları olarak fikrimizi söyledik. Gerekli görüşmeleri yaptık. Parti büyüklerimiz ve parti meclisi onayladı. Onlar bu konuda takdir gördü. Sonuçta Baykal yıllarca CHP'ye hizmet etmiş, hayatını CHP'ye, Türkiye'ye adamış ve bu ülke için bir şeyler yapmış bir insan. Kendisinin de sağlık durumu da iyiye gidiyordur. Bu konuda herkesin saygı göstermesini diliyorum." ifadelerini kullandı. 

YEŞİLDAL'IN İNANCI TAM

Yeşildal da, "Omuzlarıma büyük bir yük yüklendiğinin farkındayım. Sizler beni tanıyorsunuz. İlçe başkanlığım döneminde hep halkın içinde oldum. Ben sizlerden birisiyim. Sizlerin ve partimin bana olan güvenini sarsmayacağımdan, dün olduğum gibi bugün de yine halkın içinde olacağımdan emin olabilirsiniz. Sizleri utandırmayacağım. Çok çalışacağım. Halkın emrinde olacağım. Demokrasinin tüm kuralları ile ülkemize yerleşmesi için mücadele edeceğim. Yargının bağımsız olması için uğraş vereceğim. Emek en yüce değer diyenlerin temsilcisi olacağım. İşsizlikke, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğim. Tüm çalışanlara toplu sözleşmeli ve gerekli sendikal hakların verilmesi için mücadele edeceğim. Metal yorgunu AK Parti gidecek. Gitmesi için Antalya'dan onların gitmesi gerekiyor. İstanbul'dan en 60 milletvekili seçilmesi gerekiyor. Göreceksiniz seçilecek. Bu seçim sistemi eskisi gibi değil. İktidar kazdığı kuyuya kendisi düştü. MHP ile yaptığı ittifak çok bir şey kazandırmıyor. Çünkü MHP'nin oyu yüzde 2-3'lerde. Bunu anketler gösteriyor ama 4 partinin yaptığı ittifak CHP'ye çok ciddi artış getiriyor. İttifakların aldığı toplam oy sayısı kat sayısı olarak CHP'ye yansıyor. 8'i gönderen Alanya 9'u da gönderir. Geçmişte Osman Hoca'mızı 8. sıradan göndermiştik. Üstelik o zaman Alanya'nın milletvekili sayısı 14'tü. Şimdi 16'ya çıktı. İnanmak başarmak yarısıdır. Ben de inanıyorum, başaracağız. 24 Haziran'da bir de cumhurbaşkanı seçimi var. Benim seçilip seçilmemem önemli değil. Asıl önemli olan birlikte başaracağız."

'MUHARREM İNCE O KOLTUĞA OTURACAK'

Takavut da, "Dışardan bakanlar hiçbir zaman için sevinmesinler. CHP'de gerek 1 de olur gerek 16 da olur. Bütün heyecanımızla, gücümüzle partimizi iktidara taşımak için ve başımızdaki diktatörden kurtulabilmek için nasıl bir çalışma yapılacaksa elbirliği içinde olacağız. Daha çok heyecanlıyız.  Daha çok çalışacağız. Bizler emekçilerin, işçilerin hakkını savunacağız. Özellikle toplu sözleşmelerde emekçilerin yanında olacağız. Biz çocuklarımıza ve torunlarımıza söz verdik. Biz hak, hukuk, tam anlamıyla  demokrasi tesis edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Amacımız benim veya arkadaşımın veya başkanımızın bir yerde olması değil. En büyük hedefimiz 24 Haziran'da başarıya ulaşıp eğer 2. tura kuvvetle muhtemel  kalınacak. 8 Temmuz'da o koltuğa Muharrem İnce'yi oturacağız. Göreceksiniz ülkede bir rahatlama,  kucaklama olacak. Turizm kentinde civarındayız. Dolar 4,5 lirayı geçti. Euro 5, 5 lira civarında. Akaryakıt almış başını gidiyor. Bunları İnce de belirtiyor. İnce, mazotu 3 liraya indireceğim. Bizim iktidarımızda bunları yapacağız.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83