CHP'NİN TURİZM İÇİN ACİL ÖNERİLERİ

Cumhuriyet Halk Parti Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, turizmin içinde bulduğu krizden çıkması için önerilerini sıraladı.

CHP'NİN TURİZM İÇİN ACİL ÖNERİLERİ

 CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, geçtiğimiz günlerde yapılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı turizm istişare toplantısına ilişkin değerlendirme yaptı. Toplantıyı olumlu bulan Takavut, turizm adına önemli bir açıklama yapılmadığını söyledi.

banner111
Takavut'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"Alanya kaymakamlığımız tarafından tertip edilen ve turizm, tarım, inşaat gibi temel sektör temsilcilerinin, işadamlarının, sivil toplum örgütlerinin  ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantıya CHP Alanya ilçe teşkilatı olarak iştirak etmiş bulunuyoruz.

Tüm katılımcıların beklentisi; sayın bakanın son yılların en zor dönemlerinden geçen, özellikle turizm sektörü adına, ivedi olarak yapılabilecek bazı önlemler ve uygulamalar üzerine açıklamalar yapması ve toplumu rahatlatmasıydı. Ancak maalesef üzülerek şahit olduk ki, somut henüz, var olan yakıt desteği dışında, herhangi bir önlem haberi alamadık. Sayın bakan,tüm iletilen istekleri, üzerinde çalışılıyor ve bazen zor dönemlerden geçebiliriz, bunu birlikte atlatabiliriz söylemleriyle, net olmayan muğlak cümlelerle geçiştirmiş bulunuyor. Öncelikle, Türkiye satışları açısından çok önemli olan ocak-şubat döneminin, maalesef yarısı geçmiş bulunuyor. Dolayısıyla, alınacak olan önlemler konusunda geç kalıyoruz..sektör hızlı hareket etmeyi gerektiriyor.. Biran önce acil eylem planlarını harekete geçirmezsek,bu yaz birçok işletmeci tesisini açamayacağı gibi, açanların bir kısmı da çok kısa bir dönem hizmet verip önemli bir gelir kaybına uğrayacaktır. Sn.Turizm bakanının Antalya'da sektör temsilcileri ne söz vermiş olduğu önlemleri biran önce açıklamalı ve sektörü rahatlatmalıdır..

Bbazı acil önerilerimizi şöyle sıralayabiliriz;

*Özellikle Alanya merkez için önemli olan, İskandinav ülkeleri ve Hollanda pazarı için vize ücretlerinin bu yıl kaldırılması önemlidir,

*Rus pazarına alternatif olmasa da, katkı sağlayacağımız diğer ülkelere fuar ve diğer tanıtım faaliyetlerinde ağırlık verilmesi (ukrayna, kazakistan, belarus,azerbaycan vs.)

*THY nin direkt ,tarifeli ve charter uçuşlar için,tur operatörleriyle konuşup destek verilmesi,

*yabancı tur operatörlerine,charter uçuşlarında yakıt indirimi sağlamak,alan kiralarını hafifletmek,

*iç turizm için büyük bir çaba sarfedip,toplumu bu sene yurt içinde seyahat için teşvikler vermek,kredi olanaklarını arttırmak için çalışmak,

*Bazı büyük tur operatörlerine sağlanan garantili kredi geri ödemelerindeki 400.000 yolcu kotasının daha aşağılara çekip,özendirici bir güç haline getirip,geniş bir alana yayılması gibi,

ivedi olarak alınabilecek kısa vadeli kararlanıp,açıklanıp uygulanmasını bekliyoruz..

Aksi takdirde, bölgemiz belkide son yılların en ciddi kriziyle karşı karşıya bulunmaktadır.. En önemlisi de  güven ortamının bir an önce tesis edilmesi gerekir." 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 16:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83