CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinden Alanya'yı ilgilendiren açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak basın açıklamasında, demokratik olarak geniş bir işbirliği içinde olduklarını söyledi. İki partinin ittifak içerisinde olduğu ilçelerden birisi de Alanya. CHP ve İYİ Parti 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti'nin belediye başkan adayı Abdullah Sönmez'i destekleyecek.

CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinden Alanya'yı ilgilendiren açıklama

CHP ve İYİ Parti 31 Mart seçimlerinde 22 büyükşehir ve 27 ilde işbirliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları  yerel seçimlerde desteklenecek. Alanya'nın da içinde olduğu ittifakta CHP ve İYİ Parti 31 Mart'ta İYİ Parti'nin adayı Abdullah Sönmez'i destekleyecek.

banner111

İki parti arasındaki ortak çalışmaların tamamlandığını belirten Akşener ve Kılıçdaroğlu,iİş birliği çerçevesinde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ, büyükşehir belediyelerinde CHP, Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinde ise İYİ Parti başkan adayının gösterileceğini söyledi. Geriye kalan 8 büyükşehir ve 24 ilde her parti kendi adayını çıkaracak.

İŞTE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK İLÇELER

İki parti Ankara'da 25 ilçenin 8'in de iş birliğine gitti. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle'de CHP, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan'da İYİ Parti aday çıkaracak. Ankara'nın diğer 17 ilçesinde ise her parti kendi adayı ile seçime girecek.



CHP- İYİ Parti Alanya'da Abdullah Sönmez'i destekleyecek

CHP-İYİ Parti İstanbul'un 39 ilçesinin 29'un da ortak hareket edecek. CHP, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda, İYİ Parti ise Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane aday çıkaracak. İstanbul'un diğer 10 ilçesinde ise her parti kendi adayını gösterecek.

CHP ve İYİ Parti İzmir'de ise 30 ilçenin 25'inde iş birliği yapacak. Bu ilçelerden 23'ünde CHP, 2'sinde İYİ Parti aday çıkaracak. Diğer 5 ilçede ise herkes kendi adayını belirleyecek.

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar'da CHP'nin, Kiraz ve Tire'de İYİ Parti'nin adayı olacak. Karşıyaka, Konak, Selçuk, Torbalı ve Urla'da her iki parti ayrı ayrı aday gösterecek. 

Bu arada, Muğla'nın Bodrum dahil bütün ilçelerinde her iki partide kendi adaylarını çıkaracak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 14:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83