Çorbacı, “İttifak yokmuş gibi çalışıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, 31 mart Yerel Seçimleri öncesi bugün parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çorbacı, “İttifak yokmuş gibi çalışıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı parti binasında gazetecilerle buluştu. Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Çorbacı, gazetecilerin yerel seçim öncesi parti çalışmalarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

“Biz, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile Millet İttifakı’nı kurduk”

banner111

İYİ Parti’nin Abdullah Sönmez’i aday gösterme ihtimaline CHP’nin duruşu sorulan Çorbacı, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile millet ittifakını kurduklarını söyledi. Çorbacı sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim sıcak ilişkilerimiz illerde ilçelerde devam ediyor. Ama basına deklare etmedik. Genel Merkez bazında bir ittifak kararı çıkarsa oturacağız değerlendireceğiz. Cumartesi İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener geliyormuş. Basından duyduğumuz kadarı ile adaylarını açıklayacaklarmış. Ama şuan bize gelen bir talimat yok. Erken konuşmamız yanlış olur çünkü resmi bir ittifak kararı çıkmadı. ”

“İttifak olursa rakip çıkmaz”

CHP İlçe Başkanı Çorbacı, ittifakın ilçe bazında olmayacağının altını çizerek, “İttifak tek ilçe bazında olmaz il bazında olursa ilçede de olacaktır. İlde ittifak olursa 19 ilçede de olacaktır. Burada oylarımız eşit birleşirsek kesinlikle rakibimiz olmayacağını düşünüyoruz. Bunun kararı önümüzdeki süreçlerde verilecektir. Biraz daha sabretmemiz gerek. İttifak kararı çıkmazsa da biz zaten hazırız. Meclis üyelerimizle ve ilçe yönetimimizle bir toplantı yaptık. Kararı bekleyelim. Şuanda net bir şey söyleyemiyorum. 95 yıllık partiyiz dinamik bir yönetim var güçlü bir kadromuz var ilçe örgütümüzle tabanımızla beraber çıkacağız kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bir ittifak kararı çıkmazsa 3 tane sağ partinin içinden çıkabiliriz“ dedi. Son olarak meclis listeleri ile ilgili çalışmaları değerlendiren Çorbacı, “Ben başkan adaylarımız da meclis üyelerimi de ittifak yokmuş gibi çalışıyoruz. Biraz daha sabredelim gerekli açıklama en yakın zamanda verilecek” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83