DEMİRCİ: YARGISIZ İNFAZ YAPMAYALIM

Alanya’da da yüzlerce bürokratın açığa alındığını, onlarca işadamının da gözaltına alınıp tutuklandığını anımsatan CHP'li Demirci, "Evrensel hukuk kurallarına göre herkes, hakkındaki mahkeme kararı kesinleşinceye kadar masumdur" dedi.

DEMİRCİ: YARGISIZ İNFAZ YAPMAYALIM

 Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşananların Amerika tarafından kurgulanmış bir darbe girişimi olduğunu savundu. Demirci, "Darbe girişimi konusunda hükümetin can havliyle aldığı tedbirler, çıkan Olağanüstü Hal (OHAL) kararnameleri konusunda ciddi tereddütlerim olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin selameti açısından aykırı ses çıkarmamaya bilhassa dikkat ediyoruz. Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında halen gözaltında ya da tutuklamış olan binlerce kişi var. Elbette bu kişilerin evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet önünde hesap vermeleri gerekiyor. Kanserin iliklerimize kadar işlediği ortadayken, uygulanan tedavide hastalıklı ve hastalıksız hücrelerin ayrıştırılması, hastalıksız organlara zarar verilmemesi önceliğimiz olmalı" dedi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alanya’da da yüzlerce bürokratın açığa alındığını, onlarca işadamının da gözaltına alınıp tutuklandığını anımsatan Demirci, "Çoğu, Alanya kamuoyuna mal olmuş bu kişilerin tabi ki örgütle bağlantıları varsa ortaya çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır" diye konuştu.

banner111
'MASUMİYET KARİNESİ ÖNEMLİ'

Demirci, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak unutulmaması gereken temel ilke, masumiyet karinesi olmalıdır. Tutuklanan veya gözaltına alınan insanlar toplum vicdanında mahkum edilmemeli, suç işleme kastı olmayan, iyi niyetli insanların da tıpkı tepemizdeki bazı yöneticilerimiz gibi kandırılmış olma ihtimalleri unutulmamalıdır. Tutuklanan veya gözaltına alınan kişilerin yargılanmaları halen devam etmektedir. Evrensel hukuk kurallarına göre herkes, hakkındaki mahkeme kararı kesinleşinceye kadar masumdur. Kamuoyunda yaratılan algıda bu kişiler hakkında yargısız infaz yapılmakta ve toplum nezdinde vatan hainiymiş gibi gösterilmektedirler. Gelin bu algıyı kıralım, hangi siyasi görüşten olursak olalım, mahkeme kararları kesinleşinceye kadar çoğumuzun bildiği, duyduğu, ya da tanıdığı bu kişiler hakkında peşin hüküm vermeyelim. Gelin, kimin darbeci olduğuna, kimin malum FETÖ Cemaati'ne bu ülkeyi parçalaması adına bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık ettiğine Türk yargısı karar versin."

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83