'Engelsiz bir dünya için el ele'

CHP Alanya İlçe Teşkilat Başkanı Ali Takavut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'yle ilgili açıklama yaptı.

'Engelsiz bir dünya için el ele'

 CHP Alanya İlçe Teşkilatı adına Ali Takavut'un açıklaması şöyle: 

banner111
"Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Bir ülkenin insanlarına ve engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi, o ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren unsurlardan biridir.

Herkesin bir engelli adayı olduğu bilinciyle, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama rahat bir şekilde uyum sağlaması için, onların yaşamını kolaylaştırmak, fiziksel ve zihinsel engelleri ortadan kaldırmak, onlara bakmakla mükellef olan ebeveynlere ve diğer kişilere gerekli psikolojik ve ekonomik desteği sağlamak devletin öncelikli görevlerinden olmalıdır.

Engellilerin sahip olması gereken hakların yerine gelmesinde ve getirilmesinde sivil toplum örgütleri, belediyeler ve şehrin idari birimleri el ele vermelidir.

Bu bireylerin rehabilitasyon ve eğitimi, özel kurumlar yanında belediye tarafından yapılan merkezlerle desteklenmelidir. Parklar, engelli çocukların da yararlanabilmesine uygun olmalı ama normal gelişim gösteren çocuklarla ayrıştırılmamalıdır. Engelli bireylerin de yararlanabileceği, spor yapabileceği alanlar oluşturulmalıdır. Otoparklardaki görevliden, toplu taşım şoförlerine kadar, belediye engelli hakları konusunda insanları bilinçlendirmelidir. Bu konuda belediyelere önemli görevler düşmektedir.

İş ve ve istihdama yönelik eğitimlerin önü açılmalı ve istihdam konusunda yardımcı olunmalıdır.

Okullarda kaynaştırma eğitimi konusunda yaşanan pek çok sıkıntılar vardır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri kaynaştırma öğrencileri konusunda bilinçlendirmelidir.

Acıyarak değil, tanıyarak ve severek onlarla doğru iletişim kurabilen bir toplum olabilmemiz duygularıyla; 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde, yaşanmakta olan sorunların çözüme kavuşturulmasını temenni ediyor, hem Dünyada, hem Ülkemizde hem de Beldemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza huzur içerisinde yaşayacakları engelsiz bir ömür diliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83