Erdoğan: Alanya'da Adem Murat Yücel'i destekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alanya'da aday çıkarmadıklarını ve Ak Parti olarak Cumhur İttifakı ve MHP Adayı Adem Murat Yücel'i destekleyeceklerini açıkladı. AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerine Antalya'da üç ilçede kadın aday, dört ilçede Cumhur İttifakı adayı ile girecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da konuştu. Erdoğan, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın adaylarını açıkladı. AK Parti, 19 ilçeden 15'inde kendi adayını çıkarırken, 4 ilçede de Cumhur İttifakı'nın adayını destekleme kararı aldı.

Alanya Belediye Başkanı  ve MHP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel, Antalya’da Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alanya, Antalya’nın en büyük ilçesi. Burada Ak Parti olarak aday çıkarmıyoruz, Cumhur İttifakı gereği MHP’nin adayı ve mevcut Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i destekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan Antalya belediye başkan adayları tek tek kürsüye alınarak tanıtıldı. AK Parti, Kepez, Aksu, Gündoğmuş, Gazipaşa, Elmalı’da mevcut isimlerle yoluna devam ederken Serik, Kaş, Akseki ilçelerinde adaylarını yeniledi. Milletvekili aday adaylığı için başkanlıktan istifa eden Hüsamettin Çetinkaya da yeniden Kumluca ilçesinden aday gösterildi.

AK Parti Akseki'de İbrahim Özkan, Aksu'da Halil Şahin, Demre'de Süleyman Topçu, Döşemealtı'nda Emre Afacan, Elmalı'da Ümit Öztekin, Gazipaşa'da Adil Çelik, Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren, İbradı'da Hatice Sekmen, Kaş'ta Mutlu Ulutaş, Kepez'de Hakan Tütüncü, Konyaaltı'nda Gaye Doğanoğlu, Kumluca'da Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat'ta Hasan Öz, Muratpaşa'da Gökçen Özdoğan Enç, Serik'te Enver Atılgan ile seçimlere girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in adaylığı daha önce açıklanmıştı.

AK Parti Korkuteli, Alanya, Kemer ve Finike'de ise Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adaylarına destek olacak. Alanya da MHP adayı mevcut Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kemer'de Yusuf Uras, Korkuteli ilçesinde Ömer Niyazi İşler, Finike ilçesinde Nail Dülgeroğlu desteklenecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu özellikle söylemek istiyorum, Cumhur İttifakı dediğimiz bu bütünleşme pazara kadar değil inşallah mezara kadar bir yolculuk olacaktır. Oyları verirken acaba diye bir soruyu sormak yok, hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan, ayrıca bugüne kadar hizmet etmiş ve bayrak değişimi sebebiyle görevi bırakan belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"3 MİLLET BAHÇESİ"

Antalya’ya son 16 yılda 40 katrilyon yatırım yaptıklarının hatırlatan Erdoğan, “AK kadınlarla Konyaaltı’nı AK Parti'ye kazandıracağız. Antalya’da 3 millet bahçesi projemiz var. Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesi ekim ayında tamamlanıyor. Antalya’ya 1000 yataklı şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor onu da kazandıracağız. Antalya’da 4 bin 432 konutu hayata geçirdik. 2.5 katrilyon ihtiyaç sahiplerine devlet destek verdik. Biz icraat yapıyoruz, laf değil. Karayolu ve tünel çalışmalarımız devam ediyor. Eskişehir,Kütahya,Afyonkarahisar, Isparta,Burdur hızlı ren projesinde etüt çalışmaları devam ediyor. Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya hızlı tren hattının da etüt çalışmaları sürüyor. Antalya 31 Mart’ta hizmet siyasetine destek veriyor muyuz, AK Parti belediyeciliği diyor muyuz? İktidar ve belediye olarak el ele vererek bu eserleri Antalya’ya hızla kazandıracağız” diye konuştu.

"İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN"

banner111

İstanbul’da CHP’den dev çöplükler aldıklarını hatırlatan Erdoğan, “Şuanda İstanbul’da su sorunu yok. Boğazın altından Avrupa’ya su, aynı şekilde alternatif Avrupa’dan Asya’ya yine su. Sıkıntı olursa bu alternatifleri yaptık. Niye. İş bilenin kılıç kuşananın. Her kesimden oy alabilen tek parti AK Parti’dir. Bu ülkenin bu milletin hakkına hukukuna istikbaline saldıran kim varsa hepsinin karşısına çıktık. Belki yanlışlarımız elbette olmuştur. Milletimize olan muhabbetimizde, ülkemizde olan sevgimizde samimiyiz. Son 6 yılda ülkenin önüne kesmek isteyenlere ve milletimizin ayağına pranga vurmak isteyenlere karşı verdiğimiz mücadele tarihi öneme sahip" dedi.

"CHP'YE ELEŞTİRİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Son 5-6 yılda büyük mücadeleler verdik. Ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır. CHP işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Şimdi bölücü terör örgütüyle kol kola yürüyor, varsın yürüsün. Ama en güzel cevabı onlara Antalya verecek. Antalya hazır mı? Antalya unutma. Antalya 31 Mart'a haktan hakikatten yana birlikte yürümeye devam ediyor muyuz? İstismarcıları bir kez daha hüsrana uğratmaya var mısın? Durmak yok yola devam."

SİGORTA VURGUSU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kumluca’daki hasar tespit çalışmalarının 20 güne tamamlanacağını bildirdi. Fırtına ve hortum karşısında vatandaşları uyaran Pakdemirli, “TARSİM sigortalar çok çok önemli. TARSİM sigortası yaptırmanın yollarını kolaylaştıracağız. Mutlaka sigortalarımızı yaptıralım. Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Devlet gerekeni yapacaktır” dedi.

"ANTALYA'DA YİNE 1. PARTİ OLACAĞIZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise AK Parti olarak cumhur ittifakıyla birlikte Antalya'da yine 1. parti olacaklarını belirterek "Sıkılmadık el girilmedik ev bırakmayıp gece gündüz çalışacağız" dedi.

"HEYECANIMIZ ANTALYA, ANTALYA’NIN GELECEĞİDİR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu olaylar alt yapı yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Geçmişte az yağışlarla büyük su baskınları yaşandığını aktaran Türel, “Türkiye’de belediye yatırımları denildiğinde kaldırım taşlarının değişmesi geliyor. Günümüzde belediye yatırımları il ve ülke ekonomisine etki edecek önem taşıyor. Belediye yatırımları hayat kurtarıyor. Ekonomiye canlılık veriyor. Bu bir Antalya buluşması değil, Türkiye buluşmasıdır. Bugün günlerden Antalya. Burada Türkiye var, Antalya var. Heyecanımız Antalya, Antalya’nın geleceğidir” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın vizyonunun küresel olduğunu dile getiren Türel, “Bugün sizlerle küresel vizyonumuzu paylaşacağız. 359 projemiz var. Projelerimizin bedeli 12 milyar liraya yaklaştı. Önümüzdeki süreçte 20 milyarlık daha yatırım yapacağız. Biz dünya ile yarışıyoruz. Birileri kendine yetme peşinde. 5 yılda Antalya’yı çok iyi noktalara taşıdık. Geçen yıl 14 milyonu, bu yıl ise 20 milyon turisti konuşmaya başladık. Dünya değişti Antalya değişti ama hala değişmeyenler var” diye konuştu.

Dev projeleriyle 70 bin kişiye istihdam sağlanacağının altını çizen Türel, “Yapamayacağımızı söylemeyiz, söylediysek yaparız” dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Cumhur İttifakı’nın Antalya’da yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlayacağını vurguladı.

Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da eşlik etti.




İŞTE AK PARTİ'NİN CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYLARI

 

Alanya: Adem Murat Yücel

Kemer: Yusuf Üras

Korkuteli: Ömer Niyazi İşlek

Finike: Nail Dülgeroğlu


AK PARTİ'NİN ANTALYA ADAYLARI:

Akseki: İbrahim Özkan

Aksu: Halil Şahin

Demre: Süleyman Topçu

Döşemealtı: Emre Afacan

Elmalı: Ümit Öztekin

Gündoğmuş:Mehmet Özeren

Gazipaşa: Adil Çelik

İbradı:Hatice Sekmen

Kaş: Mutlu Ulutaş

Kepez: Hakan Tütüncü

Konyaaltı: Gaye Doğanoğlu

Kumluca: Hüsamettin Çetinkaya

Manavgat: Hasan Öz

Muratpaşa: Gökcen Özdoğan Enç

Serik: Enver Aputkan

 

 

 


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 16:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83