'ESKİ CEMATÇİLER ŞİMDİ NÖBETÇİ OLDU

Alanya'da bir dönem Gülen Cemaati'nin Perşembe toplantılarını kaçırmayan isimlerin şimdi Demokrasi Nöbetçisi olduğunu söyleyen Zavlak, "Bugün nöbetçi olanlara güvenmeyin, yarın da başka yerde olurlar" dedi.

'ESKİ CEMATÇİLER ŞİMDİ NÖBETÇİ OLDU

 Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski İlçe Başkan Adayı ve Millevekili Aday Adayı Hacı Mevlüt Zavlak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir anda saf değiştirdiğini belirttiği isimleri adeta topa tuttu. "Alanya'da her devrin adamı olmayı başaran insanlar vardır. Büyükbaş hayvanların giderken arkalarında bıraktıkları dışkılara üşüşen böcekler gibi, menfaat neredeyse oraya üşüşürler" diyen Zavlak, zehir zemberek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha düne kadar her Perşembe eşofmanını giyip Gülen Cemaati'nin Alanya'daki okulunun spor salonunda cemaatin abileri ile voleybol maçlarında neşeli kahkahalar patlatan, ardından ismi cemaatle özdeşleşmiş maklube yemeğini afiyetle mideye indiren bu tipler, şimdilerde en azılı cemaat düşmanları oluverdiler.

banner111
'DÜN AKLINIZ NEREDEYDİ?'

Makamlar, mevkiler, ihaleler cemaat eliyle dağıtılırken, atamalar, işe almalar orada çözülürken, memleketin kerli ferli adamları oradaydı ve o zamanlar cemaatten iyisi yoktu. Voleybol günleri müdavimlerinin devlette çözülmeyecek işleri ya da onlara açılmayan kapı yoktu. O günlerde bir kez olsun kendilerine, 'Bu adamlar nasıl oluyor da devletin içinde bu kadar güçlü olabiliyorlar? Bu işin sonu nereye varır?' sorusunu sormayanlar, bu günlerde aynı tepsiden maklube kaşıkladıkları abilerine en ağır hakaretleri edebiliyorlar. Aslında onlar da bal gibi biliyordu, bu işin iyiye gitmediğini ama onlar için fark etmezdi.

'YARIN BAŞKA YERE GİDERLER'

Bugünün güçlüsü cemaatti, yarının da bir güçlüsü mutlaka olurdu ve onlar da zamanı gelince yeni güçlünün yanında duruverirlerdi. Bizim gibi, cemaat benzeri yapılara her zaman mesafeli duran, bu yapıları demokrasiye tehdit olarak gören insanları aşırı olmakla itham eden bu tipler, son gelişmelerden sonra koşarak Demokrasi Nöbeti'nde yerlerini aldılar. Burada asla ve asla demokrasiye sahip çıkma düşüncesiyle orada bulunan insanları kast etmiyorum. Onlar memleket endişesiyle oradalar ve demokrasiye olan tehdidin kalkmasından sonra evlerine gidecekler. Diğerleriyse midelerinin onları götürdüğü yere gidecekler."

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83