"Esnaf kepenk kapatıyor, Büyükşehir büfe yapıyor"

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da aldığı büfe kararını sert bir dille eleştirdi.

"Esnaf kepenk kapatıyor, Büyükşehir büfe yapıyor"
Takavut'un açıklaması şu şekilde:

Bugün Alanya’yı çok yakından ilgilendiren Antalya büyükşehir belediye meclisi toplantısında alınan bir karar var. Büyükşehir yetkisindeki cadde ve bulvarlar üzerinde tespit edilen 20 adet büfe belediye meclis toplantısında CHP’nin ret oyu kullanmasına rağmen geçmiştir. Her bir büfe 10 bin artı KDV ile yine Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Ekdağ’akiralanmasına karar verilmiştir. Şimdi tabi ki bu işleyişe itirazımız yok. Bizim itirazımız 20 tane büfe Alanya’da büyükşehir Belediyesi yetkisinde olan tasarrufunda olan cadde ve bulvarlara yapılacak. Biz soruyoruz; Bu büfeler bu cadde ve bulvarların hangi noktalarına yerleştirilecektir? Bu büfeler içerisinde ne satılacaktır? Vatandaşa nasıl hizmet verilecek? Ona da cevap vermiyorlar. 

Büfe nedir? Bir yerleşim merkezi vardır etrafında ticaret merkezi yoktur 200 300 metre içerisinde. Oradaki yerleşik vatandaşlara hizmet vermek için geçici olarak yapılan mekanlardır. Yani her zaman yerinden kaldırılabilir o büfeler. Tabi büfe bu durumda tamamen ticarethaneye dönüşüyor. Ben özellikle üzerinde durmak istediğim konu, esnaf kepenk kapatırken, kimi esnaflar işyerlerini kapatırken, Alanya’nın içerisine 20 adet büfeyi daha gelip yerleştirmenin o etraftaki esnafa vereceği zarardan bahsediyorum. 
Çünkü pastadaki dilim o esnaf vatandaşlarımız için küçülecektir. Buradaki verilen bu büfelerin 3. Şahıslara nasıl verilecek? Açık arttırma ile mi verilecek yoksa başka bir usulle mi verilecek? Bunun vatandaşlara açıklanması gerekir. Bizim zaten Alanya’da portakal büfe adını verdiğimi turuncu büfelerimiz var. Alanya’nın içerisinde batısından başladı Kargıcak’a kadar bu büfeler kondu. Bu büfeler içerisinde su, toz ve benzeri bir sürü ihtiyaç maddeleri satılıyor. Hemen karşısında da bir market var. Marketçi bu konudan şikayet ediyor. Ben burada kirasını veriyorum, vergimi veriyorum, insan çalıştırıyorum ama su satışlarım meyve suyu satışlarım düştü diyor. 

Tabi ki bu büfelerin kontrolü de önemli. Büfeler kaç metre kare üzerine kurulacak etrafında kullanım alanı ne kadar olacak? Biz öyle büfeler biliyoruz ki  6 metrekare ile başlıyor, bin metrekareye kadar büyüyor. Bunun örnekleri Alanya’da çok var. Görmek isteyenler çıkar sahil büfelerini gezerler. Sizler de çok iyi biliyorsunuz o büfeleri 6 metredir o sahil büfelerinin kullanım alanı ama bin metreye kadar yayılmış bir nevi restauranta dönüşmüştür. İki gün sonra buraların da dönüşmeyeceğini kim garanti ediyor. O nedenle biz vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları için en kısa zamanda bu cadde ve bulvarlara, nerelere hangi noktalara büfelerin yerleştirileceği kamuoyu ile paylaşılmalı, anlatılmalı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83