'Evet huzurdur, evet berekettir'

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Halkoylaması için başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Ak Parti milletvekilleri tam kadro sahada çalışmaya devam ediyor.

'Evet huzurdur, evet berekettir'

Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Ziyaretlerinde Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, AK Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ ve AK Parti İlçe teşkilatı üyeleri eşlik etti.

banner111
Finike ilçesinde Turunçova Mahallesinde bulunan hal esnafı, Yuvalı Mahallesi sakinleri ile buluşan Atay Uslu anayasa değişikliği hakkında vatandaşların sorularını yanıtladı. Milletvekili Atay Uslu Yuvalı mahallesinde davul zurnayla karşılandı.

HALKOYLAMASI BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL, BİR GELECEK SEÇİMİDİR.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, halkoylamasının AK Parti, MHP ya da CHP oylaması olmadığını, milletin kendi geleceğini, hükümet sistemini belirleme oylaması olduğunu söyledi. Atay Uslu, 'halkoylamasıyla daha güçlü Türkiye, koalisyonlara mahkûm olmayan bir Türkiye, Sorunlarını torunlarına havale etmeyen bir Türkiye için kararımız Evet' dedi.

TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİ

Atay Uslu konuşmasının devamında şu bilgileri verdi: "Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu hatta Zülfü Livaneli ve Ertuğrul Özkök bile başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylemiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu ülkenin, tarihsel sürecinin ortaya koyduğu ihtiyacıdır. Artık krizleri kişiler değil sistem engelleyecektir. "

KAYBEDEN PARTİNİN GENEL BAŞKANI DEĞİŞECEKTİR

Yeni Sistemde milleti kucaklama çizgisine, cesaretine sahip, her parti, herkes iktidar olabilir. Ancak millete güvenmeyenler yeni sistemi eleştiriyorlar. Onlar önce dönüp kendilerine baksınlar: 7 yılda 7 seçim kaybeden ana muhalefet değişimden korkuyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde cumhurbaşkanı ve hükümet millet tarafından doğrudan belirlenir. Bu sistemde seçim kaybeden parti genel başkanları yerlerinde kalamaz. Hiç bir partinin tabanı kaybettiği genel başkanla ikinci bir seçime giremez. Seçim kazanan Cumhurbaşkanı için de 2 dönem kuralı vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde tüm erkler hatta siyasal sistem doğrudan Millet tarafından şekillendirilir. Milletin esas olduğu yeni sisteme milletimiz evet diyecektir. Evet berekettir, evet huzurdur, evet kazanmaktır. "

Atay Uslu gün boyu Finike'de ev ev, mahalle mahalle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 09:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83