'HALKIN GÜVENİ ZEDELENDİ'

CHP Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökçe Aydoğan Ergün, "17-25 Aralık" tarihi söylenince halkın yargıya olan güveninin zedelendiğinin geldiğini söyledi

'HALKIN GÜVENİ ZEDELENDİ'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nın Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökçe Aydoğan Ergün, 17-25 Aralık tarihlerinin "Rüşvet ve Yolsuzluk Haftası" olarak kutlanması gerektiğini belirtti. CHP İlçe Teşkilatı bürosunda bir basın açıklaması yapan Ergün, şunları söyledi: "Bundan iki sene önce, 17 Aralık 2013’te, aralarında dört bakan, üç bakan çocuğu, çeşitli bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma gibi çeşitli suçlamalar ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı açığa çıkmış, soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Celal Kara’nın 16 Ocak 2014’te görev yerinin değiştirilmesi ile soruşturma diğer savcılar tarafından yürütülmüştür. 

'HÜKÜMETE OLAN GÜVEN ZEDELENDİ' 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüpheli olarak ifadeye çağırılması ise emniyet müdürlüğü tarafından yeterli delil olmadığı gerekçesi ile geri çevrilmiştir. Operasyonların ardından, Egemen Bağış AB Bakanlığı görevinden alınmış, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise bakanlık görevinden istifa etmişlerdir. Hükümetin yargı üzerindeki etkisi sebebi ile ‘montaj’ açıklamasıyla hakkında takipsizlik kararı alınarak rafa kaldırılan bu dosya ile kamuoyunun yargıya olan güveni, ayrıca Kabine'deki bakan ve bakan çocuklarının da soruşturmada yer almaları hükümete olan güveni büyük ölçüde zedelemiştir.

'YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI' 

Kamuoyunda şeffaflığın sağlanması, rüşvet ve yolsuzlukla etkin mücadelenin öneminin hatırlatılması gerekçesi ile CHP Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, 17-15 Aralık tarihlerinin Rüşvet ve Yolsuzluk Haftası olması için geçtiğimiz dönem verdikleri kanun teklifini bu dönem yinelemişlerdir. Kamuoyundaki bu güven eksikliğinin giderilmesi için bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir."

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 18:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83