'Herkes destek olmalı, su projesinin önü açılmalı'

'Herkes destek olmalı, su projesinin önü açılmalı'
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan su şişeleme fabrikasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Üretken belediyecilik anlayışıyla yapılması planan bu projenin önü açılmalı. Tüm kurum ve kuruluşlar destek vermeli" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan alanya Belediyesi'nin su şişleme projesi hakkında ortaya çıkan söylemlerin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkoğan açıklamasında, "Alanya Belediyemiz MHP'nin üretken belediyecilik anlayışıyla birtakım ihtiyaçlarını zaten kendisi üreten bir belediye. Bunun yanında da hem şehir ekonomisine katkıda bulunacak hem de belediyemizin bütçesine katkı sağlayacak ve Alanya'da yaşayan vatandaşlarımıza da daha ucuz maliyetli şişe ve damacana suyu içme imkanı sunacak olan bir projesi var. Biz bu projeyi yürekten destekliyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve ekibini de bu anlamlı, şehre her anlamda katkı sunacak olan su fabrikası projelerinden dolayı tebrik ediyoruz. Tabii ki Alanyamızın şehir şebeke suyunu hala içenler var. Şehir şebeke suyunun ne kadar sağlıklı olduğu da tartışma konusu. Alanya'da üretilen ucuz maliyetli bir şişe suyun, damacana suyun her haneye girmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz. Bunun örnekleri de var. Uzun yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir Hamidiye suyu var. Yine Türkiye'nin çeşitli belediyelerinin kendi ürettikleri su markaları var. Hatta Anadolu'daki çok küçük 3-5 bin nüfuslu belediyelerin dahi kendilerine ait su markaları var" dedi.

"ALANYA'NIN KENDİ MARKA SUYU OLMALI"

Alanya'nın kendi marka suyuna sahip olmasının önemli olduğunu söyleyen Türkdoğan, "Dolayısıyla Alanyamızında hem şehrin tanıtımını yapacak bir markaya sahip olması, bu anlamda bölgeye ve tüm Türkiye geneline dağıtılacak bir su markasına sahip olması hem de istihdam yaratacak olmasından dolayı biz bu projeyi önemsiyoruz, sonuna kadar da destekliyoruz. Tabii bu projenin başlangıç safhasında yaşanan bir takım sıkıntılar oldu. Özellikle orman işletmede bulunan bir şef arkadaşın orada uyguladığı tavrı biz tasvip etmiyoruz. Bence bu tip projelerde belediyemizin önü açılmalı. Bu hizmetlerin üretilmesinde tüm kurum kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları destek vermeli" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019, 07:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83