KAYA: DAVUTOĞLU YEMİN ETSİN

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanlığında bayramlaşma yoğun katılımla gerçekleşti. Kaya törenin ardından açıklamalarda bulundu.

KAYA: DAVUTOĞLU YEMİN ETSİN
MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, İl Yönetimi, Antalya Milletvekilleri Doç Dr. Mehmet Günal, Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Tarkan Akıllı, Milletvekilleri adayları Cafer Uyar, Güray Parlak, Cengizhan Gököz, Neşe Gül, Turgut Bucak, Hafize Nursen Aktaş, Soner İnal, Servet Ersoy, Özcan Kadıoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

BEKA SORUNU VARDIR…

Ülke olarak artık bayramları bayram tadında yaşayamadıklarını belirten MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal “Tüm herkesin bayramını kutlarım ancak bu bayram buruk bir kutlama yapıyoruz. MHP istemese de yine haklı çıkmıştır ve bu noktaya kadar gelmiş bulunuyoruz. Bayram da dahi saldırılar çatışmalar devam etmektedir. Bütün şehitlerimize ve hac vazifesini yerine getirirken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bayramlar bayram ama artık bayram tadında yaşayamıyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra bayram havasını yaşayacağız. Bu noktaya nasıl geldiğimizi değerlendirmek lazım.  Türkiye’miz onlarında kabul ettiği bir “Beka” sorunu vardır. Geçtiğimiz sürede biz buna söyledik. Bu çözüm değil çözülme süreci dedik. Bizlerin 7 Haziran’da “HDP ile biz birada olmayız” sözüne kızanlar bugün HDP ile küfür yarışına girdi. Onlar orada uyurken terör örgütü silah depolamış mühimmat depolamış elemanlarını şehre yerleştirmiş diyen kimdi? İktidar yine aldatıldık demeye doğru gidiyor. Bunlar önce Ergenekon ve balyoz adı altında Türkün manevi değerlerini temsil eden kriterler terör örgütü adı altında sıradanlaştırıldı. Sonrada kumpas yapıp ben yapmadım onlar yaptı. Bu itiraflar ülkemizin en üst düzey yetkilileri tarafından yapıldığına göre ülkemizin beka sorunu olduğunu göstermiyor mu? Biz seçim güvenliği ile ilgili sorun var diye uyarıda yaparken YSK’nın sandıkların birleştirmesi güvenliğin olmadığının göstergesidir. Onun için 1 Kasım seçimleri “Beka” sorunu yaşayan ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Türkiye’de tek adam vesayeti sorunu olduğu için bu noktaya geldik. ”dedi.

İLK ERKEN SEÇİMİ İSTEYEN DAVUTOĞLUDUR…

İlk erken seçim isteyenin balkon konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu belirten MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul “7 Haziran da milli irade bir noktaya gelmiş ve bu iradeye saygımız sonsuzdur. Milli iradeye saygısı olmayan ve bunu kabul etmeyen 1 tek kişi vardır. O da maalesef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır.7 Haziran seçimleri sonrası biran da terör olayları azmış ve bugünlere gelinmiştir. Birden bire ne oldu da 7 Haziran seçimleri sonrasında bunlar gelişti. Ülke karışık bir ortam yaşamaya başladı. MHP olarak 7 Haziran akşamı balkon konuşmasında Davutoğlu “Biz 41 ile 1. Partiyiz. Ancak tek başına iktidara gelemiyoruz. Azınlık hükümeti kurulabilir. Veya erken seçime gidebiliriz açıklamasında bulundu. Bunu dikkate almayıp Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını çarptırarak son cümlesine yer veriyor. Biz milli iradeye saygımız sonsuzdur. Milli irade koalisyona izin vermiştir. Tek başına iktidar ortadan kaldırılmıştır. İlk önerimiz AKP-HDP koalisyonu olmuyorsa AKP-CHP koalisyonu bunlarda olmuyorsa Türk milletinin istediği 4 şartı öne sürdük. Bu şartları yerine getirirseniz MHP olarak değil “Elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” dedik. Bunlarda olmaz ise hodri meydan seçime gidelim dedik. Önce balkon konuşması yapan orada erken seçimden bahseden Davutoğlu’nun açıklamalarına dikkat edilmesi gerekiyor. ”dedi.

KURAN-I KERİM ÜZERİNE YEMİN ETSİN…

Kutsal kitab Kuran-ı Kerim’in üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yemin etmeye çağıran Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul “AKP ile görüşmelerde ilk olarak “Azınlık hükümetine destek verir misiniz?” teklifi geldi. Cevabımız “Hayır” oldu. “Mecliste erken seçim kararı almak istesek tavrınız ne olur ?” cevabımız “Meclis iradesine saygımız sonsuzdur. Meclise gideriz teklifinize hayır deriz” oldu. “Seçim hükümetine varmışınız?” diye soruldu ona da “Hayır” dedik. Bu görüşmede bize koalisyon ile ilgili hiçbir şey söylenmedi. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ise gelen talepler sonrasında ise “ Biz size Türk milletinin geleceği için karanlık günlerden kurtulması için koalisyon öneriyoruz. Sadece 4 şartımız var dedi ve ilk maddemiz anayasanın ilk 4 maddesidir. Ancak asıl ise çözüm süreci ortadan kaldırılacak.” dedi. Bu istekler Milliyetçi Hareket Partisinin istekleri değil yüce Türk milletinin istekleridir. Bu tekliflerimizden bir tanesini kabul etmiş olsaydınız eğer o siyah çantada bulunan “Çözüm sürecinin nasıl ortadan kaldırılacağı ve neler yapılması gerektiği, Koalisyon protokolü, bakanlıkların paylaşımları vardı. Başbakan Davutoğlu kutsal kitabımız Kuranı Kerim’i alıp elini basarak bunlar doğru mu değil mi açıklasın. Koalisyonu istemeyen bu ülkede 1 tek kişi vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2015, 14:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83