Kılıçdaroğlu'na seslendi: Yalan söyleyen maaşını dağıtsın

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasına 15 gün kala, yeni anayasaya neden Evet diyelim çalışmalarına Serik ilçesinde devam etti. Vatandaşın yeni anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını yanıtlayan Uslu, milletvekillerinin 2 yılda emekli olacağına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'na seslendi: Yalan söyleyen maaşını dağıtsın
Atay Uslu, Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi’nde şoförlerle yapılan toplantıda, Anayasa değişikliği ve Evet kararı ile birlikte siyasi ve ekonomik krizleri tetikleyen koalisyonların, istikrarsızlıkların tarihe karışacağını ifade etti. Atay Uslu konuşmasının devamında şunları anlattı;

"Çift başlılığın neden olduğu 2001’deki kitapçık krizi gibi ülkeyi buhrana sokacak kavgaların da önü Evet ile kesilecektir. Yeni sistem istikrarı kurumsal hale getirecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ekonomik büyümenin ilacı, terörün de idam fermanıdır çünkü yeni sistem yönetimi güçlü ve milli kılacaktır, kaosun ve terörün istediği zayıf yönetim devri sona erecektir. "

2 YILDA EMEKLİLİK KOCA BİR YALANDIR

Bir vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Milletvekillerinin 2 yılda, 18 yaşında vekil olanların 20 yaşında  emekli olacağını duyduklarını söyleyerek, bu bilginin doğru olup olmadığını sordu.  Antalya Milletvekili Atay Uslu “Bu bir yalandır” dedi ve konuya şu sözlerle açıklık getirdi;

"Milletvekilleri de diğer vatandaşlar kaç yaşında emekli oluyorlarsa o zaman emekli olurlar. 18 yaşında milletvekili ol, 20 yaşında emekli ol, yok böyle bir uygulama, bunu kim diyorsa yalan söylüyor, milleti kandırıyor. 

DÜNÜN SSK GENEL MÜDÜRÜ’NÜN SGK MEVZUATINDAN DA, ANAYASADAN DA HABERİ YOK

Uslu Kemal Kılıçdaroğlu'na şu çağrıyı yaptı;

“Kim yalan söylüyorsa maaşını millete dağıtsın. Eğer bir milletvekili olarak ben 2 yılda emekli olursam, söz veriyorum tüm emekli maaşımı millete dağıtacağım. Emekli olamazsam Kemal Bey şimdi aldığı emekli maaşını millete dağıtabilecek mi? Soralım SGK'ya, kim yalan söylüyorsa  maaşını dağıtsın. SSK Genel Müdürlüğü yapmış biri nasıl bunu söyleyebilir anlamıyorum. Kemal Bey, geçmişte yöneticiliğini yaptığı kurumun mevzuatını da okumamış. Kaç yaşında  emekli olunduğunu bilmiyor.  Bugün de  karşı çıktığı Anayasa değişikliğini okumamış, yeni sistemde Başbakanın olmadığını bilmiyor." 

Atay Uslu'nun Serik'te Anayasa Değişikliğini konuşma çalışmalarına Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe başkanı Hasan Kozan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü ve teşkilat üyeleri de eşlik ettiler. 

Gün boyu yoğun tempoda devam eden çalışmalarda Milletvekili Atay Uslu, Serik’te üretici birlikleri, taksiciler, Otobüsçüler  Kooperatifi, tarımsal işletmelerin çalışanları, esnaf oda yönetimleri ve esnaf kooperatif yönetimleri ile bir araya geldi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 09:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83