'KRİZ SÜRERSE AKP DEVRİLİR'

Vatan Partisi’nin merakla beklenen toplantısı gerçekleşti.

'KRİZ SÜRERSE AKP DEVRİLİR'

 Vatan Partisi’nin Antalya'da faaliyet gösteren turizmci ve ihracatçılarıyla toplantı gerçekleştirdi. 

banner111
Geçtiğimiz pazartesi günü Antalya Falcon Otel’de gerçekleşen toplantı sonrası basına değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek” Türkiye Rusya ilişkilerinin Normalleştirilmesi Ekmek Meselemizdir” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek iki günlük Antalya ziyaretinde,  turizmci ve sanayicilerle yaptığı toplantının ardından Rusya krizinin ticaret ve turizm üzerindeki etkilerini basın toplantısında değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin nabzının Antalya'da attığını belirten Perinçek, Avrasya ilişkilerinin artık ekmek ve yaşam meselesi olduğunu ifade etti.

“Antalya dünyaya açılan limanımızdır. Türkiye ekonomisin nabzı Antalya’da atıyor. Türkiye ekonomisi ise Avrasya’da soluk alıyor. Avrasya ile, özellikle Rusya ile ilişkiler Türkiye için ekmek ve yaşam meselesidir.”

Turizm ve Ticaretteki kaygı veren tablonun 72 milyonluk Türkiyeyi ilgilendiren bir mesele olduğunu belirten Perinçek, bir yıl içerisinde ödenmesi gereken 250 Milyar Dolarlık acil borçtan  ihracat ve turizm gelirlerini kaybederek çıkılmayacağı uyarısında bulundu.

BÖLGE ÜLKELERİN YÖNETİMLERİ İLE TEMAS HALİNDEYİZ

Doğu Perinçek, Türkiye’nin turizm ve ticaret alanlarındaki büyük kaybının çözülmesi mümkün olmayan bir sorun olarak görmediklerini belirterek, Vatan Partisinin Rusya, Lübnan, İran, Irak ve Suriye gibi bölge ülkelerinin yönetimleri ile sürekli  temaslarda bulunduğunu  açıkladı. Perinçek, Türkiye Rus ilişkilerinin yalnız Türkiye ekonomisi için değil, terörle mücadele ve ülke güvenliği için de derhal düzeltilmesi gerektiğini, bunun sonucunun diğer bölge ülkeleriyle olan ilişkilere de olumlu yansıyacağını şöyle ifade etti;” Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörü hendeklere gömen başarısını biz ancak bir bölge işbirliğiyle, Rusya işbirliğiyle kesin sonuca götürebiliriz. Çünkü, terör bütün bölgenin başında bir bela. Suriye'nin de başında aynı bela, Irak'ın da, İran'ın da, aynı zamanda Rusya'nın da. Demek ki terörle göğüs göğse çarpışan bu ülkeler arasında bir işbirliği zorunluluktur. Etnik grupların PKK terörü var, bölücü terör var aynı zamanda yobaz terörü var. Bu bölücü teröre ve yobaz teröre karşı mücadele Türkiye'nin, Suriye, Irak, İran ve Rusya'nın ortak meselesi. Bakın Türkiye'de ne oluyor? Ankara'da bombalar patlıyor. Kim yaptı? IŞİD yaptı. İstanbul'da patlıyor. Kim yaptı? PKK yaptı. IŞİD ile PYD-PKK'nın aynı merkezden yönlendirildiği apaçık ortada. Bunlar iki birbiriyle çarpışan kuvvet değil,  Amerika ve İsrail tarafından, meşhur Amerika'nın artık can çekişen Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirmek için kullanılan aletler, araçlar, piyonlar. Amerika'nın stratejik piyonları. O zaman Türkiye'nin burada merkezi bir konumda olduğunu  görüyoruz. Bölücü terör ve yobaz terör her ikisi birden Türkiye'yi hedef alıyor.    

Antalya'dan, Antalyalı turizmcilerin işadamlarının, emekçilerin, şoförün, kominin, garsonun, otel çalışanlarının  ve Türkiye'nin talebini  açıklıyorum:

Derhal Türkiye Rusya ilişkileri onarılmalıdır. Olumlu adımlar atılmalıdır. Türkiye Rusya ilişkilerinde ki ekonomik kanalların açılması için gerekli elverişli iklim ortam yaratılmalıdır. Bu konu da Türkiye yönetimi ile Rusya yönetimi arasındaki ilişkilerin düzelmesi, Türkiye'nin atacağı adımlara bağlıdır. Çünkü düşürülen uçak Rus uçağı. Türkiye'nin atacağı adımlarla bu durum düzeltilebilir. Top Türkiye yönetiminde. Çünkü burası bir döviz limanı ve Türkiye dış ticaret ödemeler açığı büyüdüğü zaman ülkenin başına gelecek felaketlerde biliniyor. Türkiye derin bir krizin içine çoktan girmiştir. Onun için derhal yönetim Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesi için adımlar atmak zorundadır. Bu yalnızca bir ekmek davası değil Türkiye için, aynı zamanda teröre karşı mücadelenin başarısı için şarttır.”

TEMMUZ'A KADAR SÜRE VERDİ

Doğu Perinçek, ekonomisi düşüşe geçen ülkelerde iktidarın ayakta kalma şansı olmadığını ifade ederek  Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nu  Haziran Temmuz aylarında Rusya krizinin yarattığı zararın tırmanacağı konusunda uyardı ;” Şimdi cesur olma zamanı. Akıllarını başlarına alsınlar. Haziran’da Temmuz’da onları kimse kurtaramaz.”

KRİZ SÜRERSE AKP DEVRİLİR

Doğu  Perinçek, Rus uçağının düşürülmesini Türkiye’nin ekmek davasına  karşı sabotaj olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye aklını kullanarak kendi onurunu ve çıkarlarını dikkate alan çözümler üretebilir. Rus pilotunu canice öldüren Alparslan Çelik'in tutuklanması olumlu bir adımdır. Türkiye ekonomisinin trilyonlarca Lira zarara uğradığını ve bu zararın Haziran Temmuz  aylarında katlanarak artacağını göz önüne alırsak, burada  devlet aklına, devlet yaratıcılığına ihtiyaç var. Vatan Partisi iktidarda olsaydı, dost ülke olan Rus uçağını düşürmezdi. Uçağı Amerika ve İsrail'in düşürdüğünü iyi biliyorum. Tayyip Erdoğan Putin'e uçak krizinden 4 gün önce Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyine gireceğini söyledi. Putin onay verdikten sonra da uçak düşürüldü. Kim düşürdü, Türkiye- Rusya yakınlaşmasından korkanlar düşürdü. ABD, İsrail düşürdü. Paralel yapı demek, Amerika ve İsrail demektir. Rusya bizden onurumuzdan fedakarlık istemiyor. Rusya’nın bir numaralı ticaret ortağımız olmasına uygun, yapıcı, dostane yöntemler geliştirilerek büyük çözümün önü açılmış olacaktır.”

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:"İhtar ediyorum, omuzlarından sarsıyorum. Olayları seyretmek çok ağır sonuçlar getirecektir. Türkiye- Rusya ilişkilerini düzeltmezse AKP yönetimi devrilir"







Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83