Menderes Türel Alanya'da

Alanya'da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı 'Bu sistemde tek adam var. O tek adam da milletin kendisi" dedi

Menderes Türel Alanya'da
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'ya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, önce Alanya Toptancı Hali'nde komisyoncu esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Türel'i burada AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney  ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Toptancı Müdürü Halit Parlayüksel, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Halit Parlayüksel ile  hal esnafı karşıladı.

Kahvaltıda konuşan Kaya, katılımları için herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de,"Çok daha uygun şartlarda çalışmanız için bu hal projesini yapıyoruz. Bu proje 100 Milyon TL'ye  mal olacak. Daha önce il özel idaresi vardı ve 10 milyon TL yatırım yapılmıştı. Şimdi bu rakam daha fazla. Biz daha önce büyükşehir yasasını yaparken siz bu ülkeye eyalet sistemi getiriyorsunuz diye bizi tekme tokat meclis kürsüsünden indirmeye çalıştılar. Büyükşehir yasasını Alanya ve diğer ilçelerinde kullanıyoruz. Bölündük mü parçalandık mı? Bugün de referandum sisteminde bir şey diyemiyorlar. Tek adamla ilgili birçok suçlama var biz demokrasiye bağlıyız. Halkın seçtiği sistemde diktatörlük olur mu? Diktatöre birileri çok meraklıysa dönsün Suriye'ye baksın. Bizdeki sistemde cumhurbaşkanı 2 kez seçilebiliyor. Bu sistemin tek adamlıkla oturması ilgisi yok. Diktatörlük bu işin içinde aranıyorsa içinde bulmak mümkün değil. Bu işin içinde tek adam var. O da milletin kendisi" diye konuştu. Mecliste 3'te 2 çıkarsa artık cumhurbaşkanı yargılanabiliyor. 

'16 NİSAN SİYASİ BİR TERCİH DEĞİL' 

Türel, "Avrupa'da cumhurbaşkanının şakağına silah dayayıp hayır kampanyası yapıyor. Oradaki manzarayı gördüğünüzde tüyleriniz diken diken olur. Orada hainleri nerdeyse kahraman ilan edecekler. Avrupada Evet kampanyası için bakanlarımıza izin vermeyenler Avrupa konseyi içinde cirit attırıyor. Teröristler gelip bana Hayır diyeceğiz diyor. Hayır diyen vatandaşlarımız terörist değil. 16 Nisan bir siyasi tercih değil. Evet çıkarsa bunların kandilini başlarına yıkacağız. Ne yapsak Cumhuriyet elden gidiyor diye söylüyorlar. Türkiye'nin sistemi belli. Hayvan haklarıyla ilgili bir şey yapsak bile cumhuriyet elden gidiyor diyorlar. Bu hainlerin tuzaklarını milletle bozacağız. 16 nisan bir memleket meselesi" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 11:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83