'MHP'NİN SEÇMEN OYU AKP'YE KAYACAK'

MHP'li Hacı Mevlüt Zavlak, son günlerde tartışma konusu ‘başkanlık sistemi’ ve partilerin bu gündeme karşı tutumlarını yönelik bir açıklama yaptı

'MHP'NİN SEÇMEN OYU AKP'YE KAYACAK'
“Ekmeleddin İhsanoğlu gibi adı sıradan bir pop müzik sanatçısından bile az duyulmuş bir şahsı Cumhurbaşkanı adayı göstererek Erdoğan'ın sıkıntısız bir şekilde Cumhurbaşkanı olmasının yolunu açan zihniyet şimdi de Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanı yapmak için iş başında” diyen Zavlak, MHP'nin hassasiyet gösterdiği Anayasa’nın ilk dört maddesinde hiçbir değişiklik yapmadan da başkanlık sisteminin mümkün olduğunu söyledi. 

MHP TABANINI İKNA ÇABALARI BAŞLADI 

İhsanoğlu’nun adaylığını MHP tabanına kabul ettirebilmek için söylenen ‘Vaktiyle Türkeş Bey'in danışmanıydı’ cümlelerine benzer ‘Sayın Türkeş de başkanlık sistemini önermişti’ türü söylemlerin artmaya başladığını vurgulayan Zavlak, “Demek ki MHP tabanını ikna çalışmalarına ufaktan başlanmış. Peki MHP tabanı buna ikna olur mu? Bence olur. Zira 18 yıldır akıl hareketiyken tebaalığa, fikir partisiyken kitle partisine dönüşen, liyakatin yerini sadakatin aldığı mağlubiyetin artık kanıksandığı bir yapıda cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi bir medya baskısıyla neden olmasın! MHP'nin özünü oluşturan akılcı düşünüp çabuk ve cüretli hareket edebilme kabiliyeti artık neredeyse yok gibi. Bireysel olarak partililerin algılarını kapatması tepeden ne gelirse onun gerçekliğine biat edilmesi bekleniyor” dedi. 

AKP’NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR

CHP'de de özde ciddi kaymaların olduğunu ifade eden Zavlak, “12 Eylül buhranını atlatırken içindeki ayrılıkçı Kürt milliyetçisi grupları temizleyemeyen, Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün gibi isimlerle son dönemde Atatürk'ün CHP’si çizgisinden hayli uzaklaşan CHP'nin de Türkiye’nin dertlerine derman olmak bir yana AKP'nin değirmenine su taşımaya devam etmesi kaçınılmaz” diye konuştu. 

Zavlaki, şöyle devam etti: “CHP her koşulda barajı aşar. HDP’nin artan terör olayları yüzünden bir daha barajı aşması güç gözüküyor. Bununla birlikte hükümetin geçmişte yaptığı hatalar neticesinde bölgede yuvalanan teröristlere karşı şu ana kadar yürüttüğü tavizsiz mücadele devam ederse genel merkezinden ve genel başkanından umudunu kesmiş çok sayıda MHP seçmenin oyu da AKP’ye kayacaktır.

AKP uzun soluklu düşünebilen bir yapı ve bunu onlar da görüyor. Şimdi olmazsa bile ilk seçimde iki partili bir Türkiye ve başkanlık sistemi kapıda. Türkiye’de zaten ‘Saraya karşı her gün itibarsızlaşıp etkisizleşen bir parlamento var.’ Türkiye’de mevcut parlamenter sistemin korunabilmesi için MHP ve CHP’de acil değişikliklere ihtiyaç var. Yoksa Cumhuriyetin muhafızı olması gereken bu iki parti yüzünden güzelim Cumhuriyetimiz ‘Tek Adam Rejimi’nin diktası altında ezilecektir.”geçmişte yaptığı hatalar neticesinde bölgede yuvalanan teröristlere karşı şu ana kadar yürüttüğü tavizsiz mücadele devam ederse genel merkezinden ve genel başkanından umudunu kesmiş çok sayıda MHP seçmenin oyuda AKP ye kayacaktır.
AKP uzun soluklu düşünebilen bir yapı ve bunu onlarda görüyor şimdi olmassa bile ilk seçim de iki partili bir Türkiye ve başkanlık sistemi kapıda.
Türkiyede zaten ''Saraya karsı hergün itibarsızlaşıp etkisizleşen bir parlamento var'' Türkiyede mevcut perlementer sistemin korunabilmesi için MHP ve CHP de acil değişikliklere ihtiyaç var yoksa Cumhuriyetin muhafızı olması gereken bu iki parti yüzünden güzelim Cumhuriyetimiz ''Tek Adam rejimi'nin diktası altında ezilecektir.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83