"Referandumu kişilere indirgemeyin"

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut referandumu değerlendirdi. Takavut, "biz sahalarda bunu defalarca üstüne basa basa söyledik. Bu bir milletvekili seçimi değil, bu bir muhtarlık seçimi değil, bu bir belediye başkanlığı seçimi değil diye." dedi.

"Referandumu kişilere indirgemeyin"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağn toplantısını ilçe binasında gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Başkanı Ali Takavut Başkanlık etti. Toplantı sonrası Takavut bir takım açıklamalarda bulundu. 

Türkiye genelinde oy 'evet ve 'hayır' oy dağılımınının altını çizen Takavut, "Tabi ki biz sandıklara saygılıyız, vatandaşlarımızın oylarına saygılıyız. Ancak YSK’nın almış olduğu seçim başlamışken bir karar var. Mühürsüz oyların geçerliliği konusunda; Seçim başlamış süreç devam ediyor ve bu arada YSK bir karar alıyor, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayıyor. Bu sonuçta seçime gölge düşürdü. Kim nerden nasıl bakarsa baksın bu mühürsüz bir anayasa ortaya çıkardı. Anayasa 18 maddesi mühürsüz oylama ile kabul edildi. Bizde bunun adına mühürsüz anayasa diyoruz." dedi.

"HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ YAPIYORUZ"

CHP Genel Merkezinin konuya ilişkin gerekli çalışmaları yaptığını belirten Takavut, "Şu anda hem siyasi hem hukuki bütün yollar deneniyor, çalışmalar yapılıyor. Eğer buradan da bir sonuç alınmazsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınacak bu olay. CHP Genel Merkezi’nden çağrı yapıldı bu oylamanın yenilenmesi konusunda. Bunun kamu vicdanını sızlattığını, kamuoyunda gerçekten 'hayır' oylarını fazla olduğu apaçık ortada. Şimdi bizler Alanya’da çok seviyeli bir seçim süreci geçirdik. Ben şunu söylemek istiyorum buradan her kesimden vatandaşlarımız büyük bir inanç ve birlik içerisinde hayır oyu verdiler. Bizler de bugüne kadar söylediğimiz gibi bundan sonrada ülkemizin tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"BU SEÇİMİ DİĞERLERİNDEN AYITMAK GEREK"

Takavut konuşmasınında devamında, "Hala bazı arkadaşları bir şeyi anlamamışlar. Biz sahalarda bunu defalarca üstüne basa basa söyledik. Bu bir milletvekili seçimi değil, bu bir muhtarlık seçimi değil, bu bir belediye başkanlığı seçimi değil diye. Bu bir anayasa oylamasıdır dedik. Maalesef bazı arkadaşlarımız, hatta basından bazı arkadaşlarımız bunları sanki bir hizmet oylaması gibi düşünüp kişilere indirgediler. Bu olmaz arkadaşlar, bu bir anayasa oylamasıdır, bu bir hizmet oylaması değildir. O nedenle ben buradan o arkadaşlarıma özellikle rica ediyorum. Bu anayasa ile hizmet oylamasını birbirinden ayırt etmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ 

Takavut sözlerine, "Tabi ki ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda insanların gerilmemesi lazım. Bitmiştir bu olay. Yasalar ne diyecek bilmiyorum. Sonuna bakacağız ama kamuoyunda bir tedirginlik var. Bu olayda bir hukuksuzluk olduğu çok açık ortadadır. Bunun CHP olarak bizde takipçisi olacağız. 

Bu sürece katkı yapan milliyetçi muhafazakar ve sosyal demokrat kesimden tüm Alanya’da yaşayan oy veren vatandaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca halk oylamasında sandık başında ve seçim kurullarında görev yapan tüm arkadaşlarımıza demokrasimize sundukları katkı içinde teşekkür ediyorum. Tabi ki biz Alanya olarak mutluyuz, bunun lokomotifi CHP ama söylediğim gibi milliyetçi muhafazakar sosyal demokrat kesimden tüm arkadaşlarımız buna katkı verdiler. Biz önümüze bakıyoruz artık. Bu şunu gösterdi: Türkiye’de artık taşlar yerinden oynuyor ve 2019 seçiminde orada taşların yerinde oynayacağına inanıyorum. Ben tüm Alanya’daki arkadaşlarıma güveniyorum teşekkür ediyorum." diyerek son verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 17:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83