Seçmen listeleri askıda!

Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri bugün itibariyle askıya çıkıyor, listeler 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek.

Seçmen listeleri askıda!
Seçmen kütüğü listeleri bugün Alanya'daki tüm muhtarlıklarda askıya çıktı. Bugün askıya çıkan listeler 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de ise askıdan indirilecek. Aynı tarihlerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için de geçerli. Oy kullanabilecek gurbetçilerin listeleri YSK'nın resmi internet sitesi olan www.ysk.gov.tr adresinden yayımlanacak. Gurbetçiler, yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 7 Haziran'dan itibaren oy kullanmaya başlayacak. Temsilciliklerde 19 Haziran, gümrük kapılarında ise seçim günü de dahil oy verebilecekler. Birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler Türkiye Cumhuriyeti kimlikleriyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuracak ve oy kullanmalarına imkan sağlanacak.

Alanya'daki seçmen listelerinin askıya çıktığını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Musa Akın, "Listede ismi olmayanlar mahallemizde oy kullanmak isteyen vatandaşlar kendi adına ait elektirik, su ya da telefon faturası ila İlçe Nüfus Müdürlüğüne ikamet kaydını yaptırıp ordan alınan belgeyi ilçe seçim kuruluna teslim etmeleri gerekir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83