SİYASETTE GÖZLER YARIN AKŞAMA ÇEVRİLDİ

1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini yarın saat 17:00'da YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek.

SİYASETTE GÖZLER YARIN AKŞAMA ÇEVRİLDİ
Peki, Antalya'daki siyasetin durumu şu anda nasıl?

AK PARTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimine yönelik yoğun mesaisi sürüyor. AKP'de milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik oluşturulan üst kurul çalışmalarına bugün başladı. Davutoğlu'nun da hafta boyunca partisinin genel merkezinde seçime yönelik mesaisini sürdürmesi öngörülüyor. Alanyalı Dış İşleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da milletvekili aday listesinde olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Antalya'dan listeye girmesi beklenen bir diğer isim Lütfi Elvan. Alanya kontenjanı adayı Sena Nur Çelik'e yine Antalya'dan mı aday gösterilecek, yoksa İstanbul'a mı kaydırılacak henüz netlik kazanmadı. AK Parti'de Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, İbrahim Aydın gibi isimler üst sıraları hedefleyen isimler. Alanyalı olarak başarılı bir süreç yürüten Hüsnü Akçalıoğlu, Övünç Özkan ve Mustafa Kula da listede yer almayı bekleyecek.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçimlere 7 Haziran'daki listeyle girmesi bekleniyor. Ön seçimle adaylarını belirleyen CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde listeleri bozmayacağı tahmin ediliyor. Ancak Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal Ankara'ya adeta mekik dokuyarak listenin değişmesini istedi. Yeşildal Alanyalı bir adayın listede yer alması gerektiğini Ankara'da dile getirdi. Alanya'dan aday adayı olan tek isim ise Murat Özçelik.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi de (MHP) aynı liste ile seçimlere girebilir. MHP'de liste değişikliği konusunda henüz net bir bilgi alınamazken Manavgat'tan birçok aday gösterilmesine rağmen başarısız bir sonuç alınması Manavgatlı adayların liste dışı kalabileceği yorumlarına neden oldu. Listeye beşinci sıradan giren ancak meclise gidemeyen Alanyalı Cafer Uyar yine en iddialı isim. Eski milletvekili Hüseyin Yıldız partisinden yeniden görev bekliyor. Bir diğer iddialı isimde MHP'nin Alanya'da sevilen ismi Hacı Mevlüt Zavlak. MHP'de ayrıca Ayşe Sıddıka Saruhan ve Mustafa Alpay Tunay dört gözle Cuma gününü bekliyorlar.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 16:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83