'STK'lar referandumda çok önemli'

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, yeni anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında sendika başkanları, hemşeri dernekleri ve Antalya Birlik- Kardeşlik Platformu’nu ziyaret ederek, 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumun ülkemiz için önemine dikkat çekti.

'STK'lar referandumda çok önemli'

Memur-Sen ve Hak-İş Sendikaları Antalya Şube başkan ve yönetimleriyle bir araya gelen AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sümer, yeni anayasa ve hükümet sistemi değişikliği referandumuna sadece bir partinin kararıyla gidilmediğini, birçok sivil toplum kuruluşunun da Türkiye’nin önünü açacak bu değişikliğe evet dediğini belirtti. Sümer; “Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracak 16 Nisan referandumu ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Ülkemizin geleceği için refahı için vesayet sistemine dur demek için bu tarihi fırsatı gören tüm vatandaşlarımız 16 Nisan’da sandığa giderek güçlü bir Türkiye için evet oyu kullanacak. Bu süreç sadece bir partinin yürüttüğü karar aldığı bir süreç değildir. Anayasa değişikliği paketi milletimizin talepleri doğrultusunda hazırlanmış ve milletimizin onayına sunulmuştur. Ancak bu referandumu bir seçim gibi görerek hareket ediyorlar bu yanlıştır. Bu referandum yıllardır ülkemizin içinden çıkamadığı sürekli kaoslara sürüklendiği yönetim sistemini değiştirip, yenilemek için gerçekleşiyor. Sivil toplum kuruluşları da bu sürecin içerisinde aktif yer alıyor. 16 Nisan’a kadar STK’larımızın, bu sürece katkısı oldukça önemli. Milyonlarca üyesi olan sendikalarımız da şüphesiz bu sürecin en önemli ayaklarından birisidir. Sizler üyelerinize ulaşarak, bizler vatandaşımızın ayağına giderek akıllarda anayasa değişiklikleriyle ilgili tek bir soru işareti bırakmamak için çalışıyoruz. İnşallah milletimizin oylarıyla 16 Nisan’da güçlü bir evet ile Türkiye daha çok güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

banner111

GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN İSTİKRAR

Sümer, Antalya Birlik-Kardeşlik ve Hemşeri Dernekleri Platformlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde de bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin zorunluğundan bahsetti. Sümer, “7 Haziran seçimlerinden sonra vatandaşımız bir tedirginlik yaşadı. Ekonomi bir anda durdu milletimiz güçlü ekonominin istikrara bağlı olduğunu görerek bir kez daha sandığa gitti ve kararını istikrardan yana kullandı. Cumhuriyet tarihimizde ülkemizin en çok kalkındığı zamanlar tek başına iktidar olan hükümetler zamanıdır. Koalisyon hükümetlerinde hep huzursuzluklar yaşanmıştır. Yeni düzenleme ile koalisyon dönemleri artık kapanıyor. Bu anayasa değişikliği referandumu, ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımızın sahiplendiği bir referandum haline gelmiştir. Bu referandum ülkemizin, geleceğin güçlü Türkiye’si için çıkılan yolun seçimidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83