Takavut cevap verdi: Türk Bayrağını alıp gelseydin

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "Biz bayrağımızı elimize alıp o kortejde yürüdük. Bunu söyleyen arkadaşımızın eline Türk bayrağı ile önde yürümesini isterdim." dedi.

Takavut cevap verdi: Türk Bayrağını alıp gelseydin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Topaltıya katılan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

'10 MİLYON DOLAR KAYIP VAR'

Turizmdeki kötü gidişata dikkat çeken Takavut, "Turizmin artık ilk işaretlerinin yoğun bir şekilde turistlerin geleceği yönünde iken o istediğimiz yoğunluğu göremedik. Tabi ki  Antalya Türk turizminin başkenti. O nedenle çok önemli Antalya’da turizm. Bunu göz önüne aldığımız zaman, geçen yılla bir karşılaştırma yapacak olursak; geçen yıl 11 milyon civarında turist az geldi. Bunun karşılığında da 10 Milyon Dolar civarında bir kaybımız oldu. Bu Türkiye için çok ciddi rakamlar." dedi.

'İÇKİ YASAĞI ALINIRKEN KİMSEYLE GÖRÜŞÜLMEDİ'

Antalya Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde alınan açık alanlarda içki içilmemesi ile ilgili yasağa değinen Takavut, "Bu alınan karar kamu görevlileri tarafından alınıyor ama hiçbir turizm sektörü ile görüşülmüyor." dedi. Takavut konuyla ilgili, "Biz şunu isterdi; Antalya’da böyle bir karar alınacaksa, tüm turizm sektörleri bir araya getirilip onların görüşlerinin alınması yönündeydi. O görüşler doğrultusunda bir karar alınması daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Tabi buradan baktığımız zaman bakanlıktan da bir tepki yok. Turizm bakanlığından herhangi bir tepki gelmedi, yorum da gelmedi. Turizmciler bu konuda bakanlıktan da bir açıklama bekliyorlar ki biliyorsunuz geçen yıl bir sürü gencimiz, vatandaşımız işsiz bir sezon geçirdiler.yine bu sezonda görüyoruz bir sürü gencimiz işsiz, bir sürü dükkan da kepenk kapatıyor. Tabi ki bu alınan karalar hem bu işsiz vatandaşlarımızı, gençlerimiz hem de bu kepenk kapatan esnafımızı endişelendiriyor. Yani önünü göremiyorlar. Vatandaşlarımız mavi boncuk dağıtmamıza hiç gerek yok. Geçen yıl Rusya’dan gelen sıfırdı. Geçen yıl Nisan ayında 12 bin tane turist gelmiş Rusya’dan bu sene 390 bin gelmiş. Biz bunu büyük bir sıçrama olarak görüyoruz ama esas karşılaştırmayı 2014 ve 2015 yılına göre yapmamız gerek. Çünkü geçen yıl gelen hiç turist yoktu. Karşılaştırmamızı geriye doğru yaparsak şu anda Alanya esnafı sıkıntı çekiyor. Sizde görüyorsunuz kiralık dükkanlar ve işsiz gezen gençlerimiz var. O yüzden derhal turizm sektörüyle uğraşan tüm temsilciler bir araya gelip bunların görüşü alınıp bir yol bulunmalı." şeklinde konuştu.

'2019'A HAZIRLANIYORUZ'

16 Nisan referandumu sonrası ara vermeden 2019'a hazırlandıklarını belirten Takavut, "Referandum oylaması bitti biz CHP olarak sonuçları kendi aramızda değerlendirip ileriye yönelik, hedef’in 2019 olduğu çalışmalara şimdiden başlamış bulunmaktayız. Özellikle bize katkı yapan ‘hayır oyu veren’ veya karşıya katkı yapan ‘evet oyu veren’ tüm vatandaşlarımızı ziyaretlere başladık. Tüm vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Tüm eski köylerimizi şimdiki mahallerimizi ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımıza soracağız bizden istedikleri neler onları dinleyeceğiz. Hükümetten şikayetleri varsa onları dinleyeceğiz. İleriye doğru neler düşünüyorlar onları dinleyeceğiz ve ona göre bir yol haritası da çizmeye başladık. Umarım 2019 yılında eğer bu beraberlik birliktelik devam ettirilirse, şu andaki birlik beraberliği gösterenlerin sergileyeceği bir adayın kazanmaması için hiçbir neden yok." diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AK PARTİ'YE ÜYE OLMA SÜRECİ

Takavut, "Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz dün resmi olarak partinin genel başkanı olmadı ama partinin üyesi oldu. 21 Mayıs’a kadar da parti üyesi olarak devam edecek. 21 Mayıs’tan sonra da kuvvetle ihtimal partinin genel başkanı olacak. Parti genel başkanı olan bir cumhurbaşkanı ile 2019 yılına kadar devam edeceğiz. Bu süreçte de neler olacak neler bitecek hep birlikte sizlerle beraber izleyeceğiz." 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜNÜ KUTLADI

3 Mayıs Dünya Basın ÖZgürlüğü gününü unutmayan Takavut, "Basın demokratik hayatımızın birer unsurudur. O nedenle haber alma veya yayma özgürlüğünün en etkili ilacı basınımızdır. Tabi ki bu haber alma ve bilgi yayma akışını sağlayarak toplumu bilinçlendiriyorsunuz. Yakinen de sizleri görüyorum ne kadar zor koşullar içerisinde gece gündüz sağa sola koştuğunuzu görüyorum. Basının hür ve tarafsız olması bireyin haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif olarak yansıtamamasına ve bu süratle demokrasi ve insan haklarına temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunulmaktadır. Böyle bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini sürdürerek demokrasi ve basın arasındaki karşılıklı etkileşimini gösteren tüm basın çalışanlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum." dedi.

'BAYRAĞI ALIP GELSEYDİ' 

1 Mayıs etkinlikleri sırasında hiç Türk Bayrağı olamdığını iddia eden bir grup kortej eşliğinde yürüyen gruba tepki göstermiş. BBP Alanya İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım'da "Bu şerefsizliktir" demişti. Konuya ilişkin bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Takavut, "Eleştiri yapabilmek için bir Türk bayrağını çekip önde yürümesi gerekti. Biz bayrağımızı elimize alıp o kortejde yürüdük. Başkaları çekmiş çekmemiş çok da bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimizden sorumluyuz. Ancak eleştiriyi yapan arkadaşımızın da Türk bayrağını çekerek önümüzdeki yürümesini çok arzu ederim." dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 16:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83