Takavut: Hastane kavşağı'na alt geçit yapın

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "O nedenle en kısa zamanda Hastane Kavşağı'nda bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Alt geçit mi olur, katlı geçit mi olur, ne olacağını ben bilemem." dedi.

Takavut: Hastane kavşağı'na alt geçit yapın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonraıs konuşan Takavut, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"BU PARALAR NEREYE HARCANIYOR?"

Antalya Büykşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde bazı ilçelerde 12 taşınmazın satışını gerçekleştirmişti. açık ihale usülü yapılan satışlarla ilgili kafasında soru işaretleri olduğunu belirten Takavut, "Bu 12 tane taşınmazdan elde edilecek olan gelir nerelerde harcanacak? Yani ülkemizin değerleri olan bu yerler parsel parsel satılarak elde edilen gelirlerin o ilçedeki belediyelere dönecek mi veya o ilçelere yatırım olarak dönecek mi? Bu çok önemlidir. O yüzden bu soruyu soruyorum. Bende diyorum ki: Bu satışların karşısındayız. Nereye satılacağı, satıldıktan sonra nereye harcanacağı ve hangi projeler üzerinde harcanacağını bilmek toplumun, kamuoyunun hakkıdır. Bunun açıklanmasını istiyoruz." dedi.

"TURİZM İÇİN AVRUPA İLİŞKİLERİ DÜZELMELİ"

Alanya'daki turizmcilerin kötü giden sezon endeniyle panik halinde olduklarını belriten Takavut, turizmdeki geçen yıla göre yaşanan artışın gelirlere yansımadığını söyledi. Bunun nedeni ise Takavut şu şekilde açıkladı: "Bir telaş var. Bu telaşta 'acaba otelim boş kalır mı?' diyerekten fiyatlar kırılıyor. Fiyatlar kırılınca hizmette kalite düşüyor ister istemez. O nedenle bu iyi bir gidiş değildir." 

Sadece Rus pazarının turizm için yetersiz olduğunu belirten Takavut, "Türkiye’nin turizmini sadece Rus turistler, Rusya’dan gelecek turistler örtemez. Derhal en kısa zamanda Avrupa ülkeleri ile olan ilişkilerimizi düzeltmeliyiz. Bu konuda da tabi ki en büyük görev Turizm Bakanı’na düşmektedir." diye konuştu.

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ın geçtiğimiz günlerde Antalya'da turizm temsilcileri ile yaptığı toplantının yerinde ancak eksik olduğunu belirten Takavut, "Geçtiğimiz günlerde yeni Turizm Bakanımız Antalya’ya geldi. Antalya’da toplantı yaptı ama 3 sektörle toplantı yaptı. Biz şunu istiyoruz: 3 sektörle değil çok geniş kapsamlı, turizmle ilgilenen tüm birimlerin katıldığı bir toplantı yapılması gerekiyordu. Onların sorunları dinlenmesi gerekliydi. Ona göre de bir çözüm arayışına girilmeliydi. Çünkü bu sektörden 54 tane yan sektör de yararlanıyor. 3 tane turizm temsilcisini oraya çağırırsanız geri kalan 50 kişi bu işe müdahil olmaz. Biz istiyoruz ki 50 tanesi de müdahil olsun, yani 54 tane sektör temsilcileri ile görüşülsün. Ona göre çalışma yapılması lazımdı." dedi.

"KIRMIZI IŞIKTA GEÇEBİLMEK İÇİN BAZEN 3 DEFA BEKLİYORSUNUZ"

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'nın yapmış olduğu Teleko ve Ticaret Kavaşaklarının yerinde olduğunu belirten Takavut bu kavşakların Hastane Kavşağı'nda yoğunluğu gidermediğini söyledi. Ticaret Kavşağı'nın devereye girmesi halinde Hastane Kavşağı'ndaki yoğunluğun azalmayacağını iddia eden Takavut, "Katlı kavşak devreye girdiği zaman Sanayi ve Oba tarafında gidecek olan tüm vatandaşlar yine nereyi kullanacaklar? Hastane Kavşağı'nı kullanacaklar. O nedenle en kısa zamanda Hastane Kavşağı'nda bir iyileştirme yapılması gerekiyor." dedi.

Takavut açıklamarını, "Alt geçit mi olur, katlı geçit mi olur, ne olacağını ben bilemem. Bunun en kısa sürede yapılması lazım. Çünkü orası çok tehlikeli bir nokta. Kırmızı ışıkta geçebilmek için bazen 3 defa bekliyorsunuz." diye sürdürdü. 

Metro Kavşağı'nda da önümüzdeki günlerde aynı sorunun yaşanacağının altını çizen Takavut, "Başka bir sıkıntılı nokta ise biliyorsunuz Bölge Hastanesi Oba’ya yapıldı. Oraya ticaretle uğraşan gözlükçüsü, esnafı, restorancısı gibi yoğun bir yerleşim olmaya başladı. Orada da bir Metro Kavşağı var tehlikeli. Bizim önerimiz şu: Metro Kavşağına yonca şeklinde bir plan hazırlanmalı. Bu yonca şeklindeki planla düzenleme yapılıp Metro Kavşağı’nın düzenlenmesi gerekir. Bu Alanya için çok önemli çünkü orada her gün kazalar oluyor." şeklinde konuştu. 
 
Takavut son olarak, "Başka bir olay beni üzen bir taraf var, o da şu: bende cenazelere gidiyorum, taziyelere, mevlütlere gidiyorum. Ancak ben ilçe başkanı arkadaşlarıma buradan şunu söylemek istiyorum ve çağrı yapıyorum: Lütfen gitmiş olduğumuz, cenazelerde, taziyelerde ve mevlütlerdeki görüntüleri resimleri medyada, sosyal medya da paylaşmayalım. Yani bunu siyasi bir rant olarak kullanmayalım. Ben kullanmıyorum. Arkadaşlarımdan da rica ediyorum, çağrı yapıyorum lütfen bunu kullanmayalım." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83