Takavut'tan ekonomi değerlendirmesi

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ülkemizin ekonomik durumunu değerlendirdi. Takavut, "Türkiye şartları göz önüne alındığı zaman iki bin Lira’ya çok mutlu olacak insanlarımız olduğunu da biliyorum." dedi.

Takavut'tan ekonomi değerlendirmesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut, toplantının ardından basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna açılamalarda bulundu. 

Takavut açıklamalarına Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başladı.

'BORCUNU ÖDEYEMEN ESNAFA KANUN ÇIKMASI GEREKİR' 

Takavut daha sonra ekonomik konularda bir takım tespitlerde bulundu. 'Esnaflara müjde' şeklinde duyurulan yeni yapılandırma imkanı hakkındaki görüşlerini aktaran Takavut, "Yeni bir yapılanma ile esnafları rahatlatmak istiyorlar ama anlamadıkları bir şey var burada. Esnafın kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları için 6 aydan 60 aya kadar yeni bir yapılanma söz konusu. Bu yapılandırmayı incelediğimiz zaman, şimdiye kadar olan yapılandırma taksitlendirmelerinde herhangi bir aksaklık yapmayan, zamanında ödeyen esnafları kapsayan bir olay bu. Pekala, şimdiye kadar taksitlerini ödemiş, herhangi bir sıkıntısı olmayan esnaf için niye böyle bir şeye gerek duysun diye düşündüğümüz zaman da diyor ki; ‘önümüzdeki süreç içerisinde durumu kötüye düşebilecek esnaflar için’ şeklinde bir ibare koymuşlar oraya. Tabi bunun anlaşılabilir bir tarafı yok. Esas yapılması gereken, zor durumda olan ve gerçekten yapılandırmayı bile ödeyemeyen esnaflar için böyle bir kanun çıkması gerekir, böyle bir düzenleme yapılması gerekir." dedi.

'AÇLIK SINIRININ ALTINDAYIZ'

Türk-İş'in geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı ile alakalı açıklamalarına devam eden Takavut, "4 kişilik bir ailenin şu an da açlık sınırı bin 637 Lira. Yine 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırına baktığımız zaman 5 bin 331 Lira. Asgari ücretin bin 600 Lira olduğu bir yerde, 4 kişilik bir ailenin bin 637 Lira açlık sınırı var. Ekonominin iyiye gittiği, ekonominin dünyada büyüme açısından birinci sıraya oturduğu söylenen bir dönemde açlık sınırının bin 637 Lira olması bence bir utanç meselesidir. Bizim ülkemizde ayda evine bin 637 Lira evine giren insan sayısını hesaplarsanız birçok insanımız açlık sınırının altında yaşıyor. O nedenle bununla ilgili CHP olarak bizim hep önerdiğimiz asgari ücret ve benzeri iyileştirmeler meclise geldiği zaman hemen mecliste bunlara hayır oyu veriliyor. Daha sonra da biraz iyileştirme yapılarak, vatandaşların gönlü alınmaya çalışılıyor. Biz açlık sınırının bin 637 Lira olduğu bir yerde asgari ücretin 2 bin Lira’dan az olmasını aslında kabul etmiyoruz. O da yetersiz ama Türkiye şartları göz önüne alındığı zaman iki bin Lira’ya çok mutlu olacak insanlarımız olduğunu da biliyorum." diye konuştu. 

'SEÇİM STARTINI VERDİK'

Takavut geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da yapılan ‘Hedef 2019 CHP Antalya Çalıştayı’ hakkında kısaca görüşlerini bildirerek sözlerini tamamladı. Takavut, "Tüm Antalya ilçelerini kapsayan, ili kapsayan, milletvekillerini ve meclis üyelerimizi kapsayan bir toplantı yaptık. Bu toplantıda 2019 hedefine ulaşmak için neler yapılması gerektiği konuşuldu ve sonuçta da tüm ilçeler ve il Antalya bazında, milletvekillerimizin de aktif olarak devreye girmesi ile sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamaya karar verdik ve bu şekilde biz çalışmalarımız startı vermiş durumdayız." dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83