Takavut'tan hükümete önemli çağrı

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Alanya esnafı gerçekten ekonomik anlamda zor durumda. Bu nedenle de esnafın borcu bir yıl ertelensin" dedi.

Takavut'tan hükümete önemli çağrı

 Partisinin haftalık Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık eden CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, terör ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. '10 Aralık'ta İstanbul-Beşiktaş'ta gencecik fidanlarımıza kıyanlar Kayseri'de de hain yüzlerini gösterdi' diyerek sözlerine başlayan Takavüt, "Yine gencecik Mehmetçiklerimizi katlettiler. İnsanlığa karşı suç işleyen bu saldırıların faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Alçak hainler cumhuriyetimize, demokrasiye, ülkemize, birlik ve beraberliğimize, bütünlüğümüze yürekten bağlı milletimizin iradesiyle mutlaka yenilecektir. Teröre karşı dimdik duracağız. Terörle mücadeleye herkesin omuz vermesi gerekmektedir.

banner111
Teröre boyun eğmeyeceğiz. Terörle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu, CHP'nin genel merkezimizin de her gün genel başkanımızın söylediği söylemler. Biz bu konuda her türlü katkıya hazırız. Terör belasının yenilmesi ve bu beladan kurtulmak için her türlü çabayı göstereceğiz. En son da yine terör alçak yüzünü gösterdi. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u haince birisi geldi ve konuşması sırasında öldürdü. Yalnız burada genel başkanımızın da söylediği gibi ince bir nokta var. Bu terörist canlı yakalanmalıydı, hemen öldürülmemeliydi. Terörist öldürüldü, şimdi kim olduğu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu böyle olmamalıydı. Terörist canlı yakalanmalı, konuşturulmalıydı. Teröristin arkasındaki esas güçler bulunmalıydı. Önemli olan oradaki terörist değildi. Arkasındaki karanlık güçler kimse onlar ortaya çıkarılıp sergilenmeliydi ama öldürülerek bu da yok edilmiş oldu. Alanya'da geçen yıl burada yaşanan olaylardan büyük zarar gördü. Buradan halkı ve bizler hepimiz ders çıkardık. Yeni bir çatışmaya zemin hazırlayıp düşmanların ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Alanya halkı olarak bu tür provokasyonlara karşı çok uyanık olmalıyız. Bu konuda tüm siyasi parti başkanlarıyla yaptığımız konuşmalarda sürekli olarak halkı teskin etmeye, halkı provokatörlere karşı dikkatli olma konusunda uyarılarımız var. Bu konuda birbirimizden farkımız yok. Şu anda hiç kimsenin böyle bu tür olaylar görmeme lüksü olamaz. Biz terör kimden, nereden ve nasıl gelirse gelsin her türlü terörizme karşıyız. Umarım Büyükelçi Karlov'un öldürülüşü de terör konusunda son olur" dedi. 

"ESNAFIN KREDİYE İHTİYACI VAR"

Ekonomideki gelişmeleri de masaya yatıran Takavut, "Ekonomi her geçen gün gerçekten kötüye gidiyor. İçinde gerçekten yaşıyoruz. Vatandaşlarla, esnafla birebir konuşuyoruz. Özellikle küçük esnaf şu an çok perişan durumda. KOSGEB ile ilgili bir çalışma yapıldı. 50 bin TL bir sene ödemesiz, faizsiz daha sonra 36 ayda ödenecek bir kredi gündeme geldi. Bu konuyla ilgili o kadar çok müracaatlar oldu ki internet çöküyor ve halk müracaatlarını yapamıyor. Bu da şunu gösteriyor. Bundan önceki yıllarda KOSGEB yine kredi veriyordu ama böyle bir istek, müracaat yoktu. Bu da şunu gösteriyor. Şu anda esnafın, vatandaşın bu krediye gerçekten ihtiyacı var. Şu anda 11 buçuk milyon vatandaş kredi borçları nedeniyle takipte. 2,3 milyon şirket takipte. Bunlar çok ciddi rakamlar. Sicil affı konusu da çok önemliydi" diye konuştu. 

"ESNAFIN BORCU BİR YIL ERTELENSİN"

Takavut sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kişinin önceden kredi kartı borcu varmış ama kapatmış. Çek, senet borçları yok. 5 yıl sicili bozuk olduğu için banka ya gittiği zaman karşısında duvar gibi çıkıyordu. Kredi alamıyordu ve kredi kartlarını kullanamıyordu. Şimdi bununla ilgili bir af getiriliyor. Bu affın bir ayağı topal. 6 ay içerisinde borcunu ödeyecek veya borcunu yapılandırır ise ancak bu tür bir affa girecek. Ben Alanya bazında söylüyorum. Alanya bazında kredi kooperatiflerinden ciddi şekilde kredi kullanan esnaf var. Kooperatif yöneticilerine ve kooperatifin bağlı bulunduğu kurumlara da sesleniyorum. Lütfen bu geçiş döneminde bu kadar zor şartlarda kredi kooperatiflerinden kredi alan vatandaşların, esnafın borçlarını 1 yıl ertelesinler."

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2016, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83