"Teleferiğin daha iyisini daha ucuza yapardık"

Vatan Partisi Alanya İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu, "Alanya buna sahip çıkardı ve çok daha güzel bir proje çok daha ucuza Alanyam’mıza kazandırılmış olurdu." dedi.

"Teleferiğin daha iyisini daha ucuza yapardık"
Damlataş Plajı'ndan 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olan Alanya Kalesi'ne uzanan 900 metrelik hattan oluşan Alanya Teleferik’le ilgili tartışmalar devam ediyor. 9 milyon Euro'ya (36 milyon TL) mal olan ve Damlataş Plajı'ndan 300 rakımdaki Alanya Kalesi içerisindeki Ehmedek bölgesine çıkışı sağlayan Alanya Teleferik'i ile ilgili yapılan ihale bedeli, teleferik güzergahı ve biniş ücretleri hakkında Vatan Partisi Alanya İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu’ndan çarpıcı açıklamlar geldi. Kurtoğlu “3 hafta önce 20, daha sonra 18 TL'lik ücretle yaklaşık 45 bin kişinin teleferiğe bindiği belirten Kurtoğlu 4 günlük Kurban Bayramı'nda 12 bin 500 kişinin bindiği Alanya Teleferik, 16 günde yaklaşık 900 bin TL gelir elde etti. Sadece Ramazan ve Kurban bayramının yoğunluğunu ele alırsak bu ihale bedellerinde ciddi hesaplama hataları olduğu görülmektedir” dedi. 

İlk ve yeni olmasının getirdiği fazla talebin zaman içerisinde düşeceği ortadır fakat bu nedenlerle bile bu ihale bedelleri yüksektir diyen Kurtoğlu yetkileri açıklama yapmaya ve bu durumu düzeltmeye davet etti. "Alanya Teleferik, Antalya Teleferik'ten 2 kat daha küçük ancak Alanya'nın açıklanan yapım maliyeti 2,5 kat daha fazla diyen Vatan Partisi İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu, “Proje aşamasından günümüze kadar olan süreç kamuoyuna ayrıntılı şekilde anlatılmalı ve tartışmalar sonlandırılmalıdır. Alanya Teleferik halka arz edilseydi, Alanya buna sahip çıkardı ve çok daha güzel bir proje çok daha ucuza Alanyam’mıza kazandırılmış olurdu. Hemde Alanya’mıza ait olurdu. Bu biniş bedelleriyle şuda ortaya çıkacaktır. Alanya’mız 36 milyon TL’lik kullanılmayanbir proje halinede dönüşebilir. O zaman ne olacak? Şuanı kabul edin. Bu fiyat çok. Mevcut yapılan hat üzerinde varış noktası düzeltmesi yapılabiliyorsa yapılmalı ve 18 TL’lik fiyatta gözden geçirilmeli” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83