'Türkiye-Amerika savaşında kritik dönem'

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı ilçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, partisinin ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, Afrin Harekâtı konusundaki görüşlerini açıkladı.

'Türkiye-Amerika savaşında kritik dönem'
Türkiye-Amerika Savaşının en kritik dönemine giriyoruz diyen Kurtoğlu. Şu ana kadar Suriye’nin kuzeyindeki savaş, Türkiye ile ABD’nin piyonları arasındaydı. Afrin Harekâtıyla birlikte bu savaşın daha doğrudan cepheleşmeler yönünde ilerlediği gözüküyor.” dedi.  "En önemli olgu şudur: ABD, Türkiye ve Irak sınırında, YPG (PKK) yönetiminde 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurduğunu ilan etti. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin üsleri, hava alanları ve savaş uçakları bulunmaktadır. İncirlik üssündeki ABD kuvveti de artık Türkiye açısından açık tehdit oluşturmaktadır." diyen İlçe Başkanı Kurtoğlu “Bölgedeki bu kritik süreç ülkemizi ve bölgemizi de doğrudan etkilemektedir.” diye konuştu.

Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şu şekilde:

"Afrin askeri harekatı ABD ve taşeronları PYD,PKK nın toparlanmasına fırsat verilmeden derhal başlatılmalıdır.    

On yıllardan beri sinsice yürütülen ve işbirliği konusunda zorlanmadığı siyasi iktidarlarla ülkemizde Amerikancı bir paralel yapı Oluşturulmuştur. ABD, bölgemizde ve ülkemizde oynadığı oyunun sonuna gelmiş bulunuyor. Irak, Libya son olarak Suriye’yi demokrasi götürme adına giriştiği, bu ülkeleri esir alıp köleleştirmek için yaptığı, siyasi ve askeri saldırıların yarattıkları insan olan herkesi utandıran  yıkımdan, katliamlardan sonuç alamamış, yenilmiştir.

Bu yenilgi ile şaşkına dönen ABD, bölgede tutunmak için devşireceği yeni terör gruplarıyla son şansını Türkiye’de denemek istemektedir. Bunun için bölgeye 5 bin 500 tır dolusu silah sevk etmiş, devşirdiği PYD, PKK, mobil terör grupları ile saldırı hazırlığına girişmiştir. Biz Türklerde bir söz vardır. “Eceli gelen köpek cami duvarına işer” diye. ABD bunu yapmaktadır ve hak ettiği cevabı alacaktır.

Suriye’nin kuzeyinde Suriye toprakları üzerinde kurulacak bu terör devletçikleri ülkemize karşı girişilecek bölücü saldırıların askeri üssü olarak düşünülmüştür. Bu gün Afrin’de cephe tutmuş PKK, PYD güçleri ve bunlara destek olan mobil terör örgütleri müştereken ülkemize yönelik mevzilenmeleri tamamlamaya çalışıyorlar. Bu güçlerin ABD tarafından bölgeye getirilen silahların dağıtımı ve eğitimi konusunda zaman kazanma manevraları yapılmaktadır.

Ülkemize karşı niyetlerini her fırsatta eylem ve söylemleri ile belli etmekten kaçınmayan sözde müttefikimiz şu an itibariyle Türk Milleti’nin kararlılığını ifade eden tavrı karşısında ne yapacağını bilmez hale düşmüştür.

Bize karşı bu hain yapılanma Suriye topraklarındadır ve bizim topraklarımızda bulunan ABD’nin başta İncirlik Üssü olmak üzere Diyarbakır ve diğer ABD üslerinden silah ve mühimmat desteği alıyor. Girişilecek askeri harekatın kesin başarısı için bu üsler hemen kapatılması, Suriye devleti ve ordusuyla iş birliği yapılması gerekmektedir. Suriye ile oluşturulacak dostluk bölge ülkeleri dostluk ve dayanışmasını sağlayacaktır. İran, Irak ve Rusya’nın jeopolitik düzlemde sağlanacak dostluğu ABD ve müttefikleri İsrail, PYD, PKK planlarını sonlandıracak ve bölge huzura kavuşacaktır.

Vatan Partisi olarak Suriye ile işbirliği içinde ABD, PYD, PKK yapılanması ve silah eğitimleri tamamlanmadan süratle Afrin’e girilmesine ülkemizin geleceği acısından zorunlu görüyoruz ve destekliyoruz. Ülkemizin geleceğini düşünen bütün siyasi partilerimizin tek bir yumruk olarak kahraman silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin arkasında durmaya ve var gücümüzle destek olmaya çağırıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83