'TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDIK'

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliğini ziyaret etti. KADEM’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Sena Nur Çelik, 7 Haziran seçimlerinin kadın hakları penceresinden bakıldığı zaman tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDIK'
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği’nin konuğu AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik oldu.  KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve yönetim kurulu ile uzun süre sohbet eden Antalya Milletvekili Çelik, KADEM’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. KADEM’in Antalya’da çok başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını ifade eden Çelik, “ KADEM gibi bir derneğin temsilciliğinin Antalya’da olması bu kent için çok önemli bir şans. Çok başarılı faaliyetlerde bulunacağınıza inanıyorum. KADEM’in toplumsal cinsiyet adaleti kavramı çerçevesinde çalışan bir dernek olarak kadın meselelerine özgün bir bakış açısı getireceğine inanıyorum.” dedi. Kadın sorunlarının konuşulduğu ziyarette kadınların siyasette ki temsil oranlarını da değerlendiren Çelik,  7 Haziran seçimlerinin kadın hakları penceresinden bakıldığı zaman tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi.  


“Antalya’dan meclise iki kadın vekil”


AK Parti’nin Antalya’dan meclise iki kadın milletvekili gönderdiğine dikkat çeken Çelik, “Antalya’da diğer partilerin kadın milletvekili yok. Partimizin Antalya’dan iki kadın milletvekilinin olması, partimizin kadının siyasi temsiline verdiği önemin bir göstergesi” diye konuştu. Sena Nur Çelik şöyle devam etti; “İnanç özgürlüğü açısından baktığımız zaman bu seçimlerde ilk defa başörtülü milletvekillerinin yemin ederek göreve başladığını görüyoruz. TBMM tarihin de ilk defa başörtülü bir vekil meclis divan üyeliği yaptı.  Bu gelişmeler Türk demokrasisi ve insan hakları anlamında geldiğimiz noktayı gösteriyor. Türkiye’de kadınlar seçilme hakkını 1934 yılında elde etti. Maalesef başörtülü kadınların bu hakkı kullanması senelerce engellendi. Her türlü vesayet ile kararlı bir mücadele yürüten partimiz başörtülü kadınların siyasi temsili önündeki engelleri de bir bir kaldırdı. Bu utanç duvarını yıkan bir partide siyaset yaptığım için gurur duyuyorum. 2011 seçimleri ile karşılaştırdığımızda, 2015 seçimlerinde kadınların mecliste temsil oranının yüzde 14’den yüzde 17’ye yükseldiğini görüyoruz. Bu güzel bir gelişme ancak yeterli değil. Partimiz son 13 yılda kadının toplumun her alanına katılımını arttırmak için önemli reformlar yaptı. Kadına karşı ayrımcılığa toplumun her alanında son vermek için çalışmaya devam edeceğiz.”


AK Parti’nin Antalya’dan en genç milletvekili olan Sena Nur Çelik’in ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten KADEM Antalya Temsilci Zeynep Ayşe Taş, KADEM’in gönüllü kadınların bir araya gelerek çalışma yürüttüğü bir dernek olduğunu söyledi. Dernek çalışmaları hakkında bilgi verilmesinin ardından kadınlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 15:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83