'VAATLERİ ZAMLARLA KARŞILAYACAKLAR'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut yeni yılın gelmesinin ardından yaşanan zamlarla ilgi bir açıklama yaptı

'VAATLERİ ZAMLARLA KARŞILAYACAKLAR'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Takavut yaptığı açıklamada, "Asgari ücret 1300 TL oldu diye sevinen emekçiler hayal kırıklığına uğradı, çünkü ücretlerdeki artış cebe girmeden buharlaştı" diyerek," Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Yeni bir yıla yeni umutlarla girmişken, yılın ilk gününde zam yağmuru ile uyandık. Belli ki hükümet, vaatlerinin kaynağını vatandaşlardan alacak eksta giderlerden karşılamayı düşünmektedir. Bütçeyi zamlarla denklemek kolaydır, önemli olan üretimi arttırıp ihracatı ithalatın üzerine çıkarmaktır. İhracatı arttırdık diyoruz ama ithalattan söz etmiyoruz. Devlet bütçesinin başarılı sayılabilmesi için, gelir dağılımında adaletin sağlanması olmazsa olmazdır. Asgari ücret 1300 TL oldu diye sevinen emekçiler hayal kırıklığına uğradı, çünkü ücretlerdeki artış cebe girmeden buharlaştı. Aynı şekilde asgari ücrete yapılan zammın büyük kısmı işverenimize yüklendi. Buna karşın hükümet, asgari ücret farkını kendi karşılıyormuş gibi zam yapmaya devam etti. Halbuki CHP olarak bizim önerdiğimiz formül uygulansaydı asgari ücret 1300 yerine 1500 TL olacağı gibi, işverenimize de çok daha az yük getirecekti. Bu durumların farkında olarak hakkımızı istememiz gerekmektedir"

'SUYA NEDEN YÜZDE 8 ZAM YAPILDI?'

Takavut," Asat tarafından suya yapılan %8 zammın neden yapıldığını sormamız gerekmektedir. Sırf yeni yıla geçiyor olmamız, zam yapılması için yeterli neden değildir. Geçmiş yıllarda akaryakıt zamlarına tepki gösteren taksi ve kamyoncular kontak kapatmaktayken şimdi bizler her türlü zammı normalmiş gibi kabul ediyor ve hiçbir tepki göstermiyoruz. Bunun nedeni de örgütlü olamayışımızdandır"

'GERİ DÖNÜŞ ZOR OLACAK'

Takavut," Turizm, inşaat ve tarımın diplere vurmasına, sıkıntının hat safhalara çıkmasına karşın ses getirici ve etkili önlemler alınamamaktadır. Herkes bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışsa da bu ikili ilişkiler ancak günü kurtarabilecek düzeydedir. Turizm acentelerinden iflas açıklamaları geliyor, diğer bazı acenteler ise küçültme planları yapıyor. Unutmamalıyız ki bu sektör havaalanı transferlerinden yiyecek içeceğe ve hediyeliğe kadar birçok sektörü doğrudan etkiliyor. İşletmelerden işçi çıkarımları başladıktan sonra bu durumun geri dönüşü zor olacaktır. Elbette herkes bir beklenti içinde, ancak A, B, C planlarımız olmazsa, beklentiler zaman kaybından başka bir anlam taşımayacaktır. Bu anlamda yetkilileri, gerekli önlem almak için göreve çağırırken, Alanya için üzerimize düşen her türlü sorumlulukta işbirliğine açık olduğumuzu söylüyoruz" 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 11:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83