VATAN PARTİSİ OLAĞAN KURULTAYINI GERÇEKLEŞTİRECEK

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü bu pazar Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirecek. Alanya Kültür Merkezi B Salonunda gerçekleşecek kurultay saat 12:30'da başlayacak.

VATAN PARTİSİ OLAĞAN KURULTAYINI GERÇEKLEŞTİRECEK

 Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan ilçe başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu "önümüzdeki zorlu sürece daha güçlenmiş şekilde gireceğiz ,Ülkemize ve Alanyamıza öncülük edecek yeni kadrolarımızı belirleyeceğiz" dedi. Geçtiğimiz süreçte ülkemizde ve Alanya'da çok önemli gelişmelerin olduğunu belirten Kurtoğlu "Alanya İlçe Örgütü olarak halkımızı doğru bilgilendirme ve yönlendirme konusunda her türlü yolu kullandıklarını Birleşen Türkiye, Üreten Türkiye'nin inşaasında üzerimize düşeni yaptıklarını yapmayada devam edeceklerini" söyledi. Tüm halkımızı 6 mart pazar günü Alanya Kültür Merkezi B salonunda saat 12:30 gerçekleşecek kurultaylarına davet ediyoruz diyen Kurtoğlu " ülemizin,bölgemizin ve Alanyamızın sorunlarına daha güçlü kadrolarla çözüm bulacağız" dedi. 

banner111
Önümüzdeki en yakıcı bölgesel sorunun turizm sektörünün çöküşünün olduğunu belirten Hasan Faruk Kurtoğlu "dış politikadaki akıl almaz yanlışlıklar Alanyamızı başta olmak üzere tüm bölgemizi etkilemiştir" dedi. 

Dış politikayla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kurtoğlu'nun açıklaması şöyle:

'ORTADOĞU’DA CEPHELEŞME'

Bugün Ortadoğu’da yaşanan cepheleşme apaçık görülmekte. Bir tarafta ABD, onun en sadık müttefiki İsrail ve onların peşine takılan bazı Körfez ülkeleri bulunmaktadır. Stratejik piyonları ise, Obama’nın “kara gücümüz” dediği, ABD Genelkurmay Başkanı’nın öve öve bitiremediği PKK/PYD’dir. Milli devletlere savaş ilan edenbu koalisyon, Ortadoğu’yu etnik ve mezhepsel temelde bölmeyi amaçlamaktadır. Bu cephenin hedefi, “Kürt Koridoru”nu, yani İkinci İsrail’i kurmaktır. 

Bu cephenin karşısında ise, bölünmek istenen ülkeler bulunmaktadır: işgalle bölünen Irak; teröre boğulan ve federasyona dönüştürülmeye çalışılan Suriye; PKK terörü ve anayasa dayatmasıyla karşı karşıya bırakılan Türkiye ve İran. Etnik ve mezhepsel bölünme, ikinci adımda Avrasya’nın yükselen güçlerini, Rusya ve Çin’i de hedef almaktadır. 

'VATAN PARTİSİ KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİNİ İNŞA EDİYOR'

Bölge ülkelerini bölmek isteyen güçler, öncelikle bölgesel işbirliklerini engellemeye çalışıyorlar. Komşu ülkeler arasına nefret tohumları ekiyorlar. Rus uçağının düşürülmesi, Türk-Irak ilişkilerinin kopma aşamasına gelmesi, 2011 yılından bu yana Türkiye-Suriye ilişkilerinin ortadan kalkmış olması sadece Türkiye’yi bölmek isteyenlerin çıkarınadır. 

Başta komşularımızla olmak üzere, bölünmeye ve teröre direnen tüm ülkeler ile işbirliğini gerçekleştirmek için Vatan Partisi kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Vatan Partisi’nin bölge politikaları konusunda uzman olan, terörle mücadelede birikim sahibi yöneticileri üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret edecektir. Bu ziyarette bölgemizdeki son gelişmeler, ABD’nin bölücü anayasa siyasetleri, “Kürt Koridoru” projesi ve ülkelerimiz arasında işbirliği konuları ele alınacaktır. 

18-21 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ziyarete Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlık edecektir. Heyette yer alan diğer isimler şunlardır: Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. Tümgeneral Beyazıt Karataş, USMER İstanbul Başkanı, E. Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Em. Tümamiral Soner Polat, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner.

'SURİYE DÜŞMANLIĞININ SONUÇLARI'

Öte yandan Türkiye’nin başındaki Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye’ye terör ihrac etti. AKP iktidarı, Suriye’ye karşı ABD, İsrail, Katar ve diğer Amerikancı Körfez şeyhlikleri ile birlikte hareket etti. Suriye düşmanlığının ülkemizi hangi tehlikelere sürüklediğini bugün görmeyen kalmamıştır. Bütün sorun, buradan çıkmak için doğru strateji ve taktikler üretmektedir. 

Geçmişte büyük dersler var: Bölgedeki bölücü ve yobaz örgütleri, bölge ülkeleri arasındaki çatlaklarda hayat buldular. Turgut Özal yönetimi, 1983 yılında Suriye’de Münafık Kardeşler’in kalkışmalarını destekledi. Suriye bu düşmanlığa Bekaa’da PKK’ya kamp vererek yanıt verdi. Türkiye ile İran ve Irak arasındaki ilişkilerde de benzer uygulamaları yaşadık. Kazançlı çıkan yalnız ve yalnız ABD ve İsrail’dir.

'PKK/PYD’NİN STRATEJİK PİYON KONUMUNUN DEĞİŞMEZLİĞİ'

Biz Vatan Partisi olarak, Suriye devleti ile ilişkilerimizde, hep stratejik konumlanmaya dikkat çektik. Suriye’nin kuzeyinde “Kürt Koridoru” açanlar, ABD ile İsrail’dir. Bu koridor, Suriye topraklarında açılıyor. Bölgede herkes, stratejik dostunu belirlemek ve ısrar etmek durumundadır. Türkiye mi, yoksa PKK mı, karşılaştırma bile yapılamaz. 

Kritik saptamamız şudur: PKK/PYD, ABD’nin ve İsrail’in stratejik piyonudur. Herhangi bir devlet, ister Suriye, ister Rusya, ister İran, isterse Türkiye, hangi marifetleri göterirlerse göstersinler, ABD ve İsrail ile PKK/PYD arasındaki stratejik piyon ilişkisini değiştiremezler. Bunu Vatan Partisi olarak bütün bu ülkelere anlatıyoruz. 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 09:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83