YEŞİLDAL'DAN GÜNEY'E HODRİ MEYDAN

CHP İlçe Başkanı ve Koordinatör Güney arasındaki gerilim devam ediyor. Yeşildal Güney'e "İddiaları kanıtlarsam istifa edecek misin?" diye sordu

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, su şikayetini bildiren bir vatandaşa ‘Gelir borularını söktürürüm’ dediğini iddia ettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Koordinatörü Hüseyin Güney’in ‘Açıklamaları iftiradan ibaret’ şeklindeki cevabının ardından “Hodri meydan” dedi. Yeşildal, iddialarını ispatlarsa Güney’in istifa edip etmeyeceğini sordu.


'EĞER İSPATLARSAM...'


Yeşildal basın mensuıplarına yaptığı açıklamada, "Biz Cumhuriyet Halk Partililer yalanı dolanı bilmeyiz. Halka yalan söylemeyi asla bir üslup olarak kabul etmeyiz. Partimizin ilkelerine aykırıdır. İktidar şımarıklığı ile halkını teşhir etmeyi bedeli ne olursa olsun görev sayarız. İspat edemeyeceğimiz bir iddiayı da asla ileri sürmeyiz. Alanya’da yetkili olup olmayacağı ile ilgili dosyası yargıda bulunan ve yine bakanlık koruması ile TCK’nın 262 maddesine ilişkin soruşturması danıştay ikinci dairesinde bulunan Sayın Koordinatör Hüseyin Güney ‘gelir oraya borularını söktürürüm’ şeklinde beyanınızı ispatlarsam, yargı kararını beklemeden görevinizden istifa edecek misiniz? Hodri meyden" dedi.


YEŞİLDAL KOALİSYON GÖRÜŞMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ


Daha önce hükümet kurma çalışmaları adı altında AKP’nin tiyatro oyunu sergilediğini ifade ettiğini hatırlatan Yeşildal, "2 aydır yetkisini millet tarafından alınmış hükümet orada oturmaya devam ediyor. 45 günlük süreyi doldurma tiyatrosu oynanıyor. Sizde burada tek başına iktidarmış gibi iktidar sarhoşluğunuz hala devam ediyor. Yatın kalkın sayın Bahçeliye dua edin. Baştan kurulamayacağı belli olan hükümet kurma çalışmaları partimizin tüm iyi niyetli çalışmalarına rağmen kurulmadı. AKP biat kültüründen kurtulamadığı için koalisyon kurulamadı. Milletimizde takdir ediyor ki Cumhuriyet Halk Partisi koalisyon kurmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Partimizn yıpranmasını göz ardı ederek, parti çıkarlarını bir yana koyarak, bizim ve milletimizin menfaatini düşünerek elini değil gövdesini taşın altına koydu. Ama malasef AKP’nin baştan belli tutumu neticesinde koalisyon kurulamadı" şeklinde konuştu.


''FATURA AKP'YE KESİLİR'


AKP ve MHP'nin koalisyon kurma ihtimalini değerlendiren Yeşildal, "Koalisyon kurar mı? Onu yaşayarak öğreneceğiz. Dileriz ki koalisyonu kurarlar. Ancak eğer bir koalisyon kurulamazsa yapılacak bir erken seçimde bugün daha farklı bir siyasi tablo ortaya çıkmayacak. AKP ve MHP oy kaybına uğrayacak ve CHP yüzde 30- 35 bandında oy alacaktır. AKP hızla erimeye devam ediyor. Yapılan bütün ciddi anketler bunu gösteriyor. Yapılacak erken seçimin bütün mali yükünü seçmenlerimiz görüyor. Eğer MHP ile koalisyon kurmayıp erken seçimde ısrar ederlerse bunun faturasını milletimiz AKP’ye kesecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 16:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83