AKLA GELMEYEN HASTALIĞA YAKALANDI AMA...

Tatil için Antalya’ya gelen ve aniden rahatsızlanan Romanyalı ChivutaVulcan, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde olduğu operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bülent Kargı’nın gerçekleştirdiği ameliyatla diyafram kasında oluşan yırtıktan kurtulan ChivutaVulcan, Türk hekimlerine minnettar olduğunu söyledi.

AKLA GELMEYEN HASTALIĞA YAKALANDI AMA...
Romanya’nın Braşov Kenti’nden tatil için Antalya’ya gelen 63 yaşındaki Psikolog ChivutaVulcan,  “17 gün önce Antalya’ya turist olarak gelmiştim. Ancak ziyaretimizin 2. günü aniden rahatsızlandım. Yolculuk yapamayacak durumdaydım ve Antalya’da acil olarak ameliyat olmak zorunda kaldım.Ancak başarılı bir müdahale ile tekrar sağlığıma kavuştum ve çok memnun kaldım. Antalya’da olmam çok büyük bir şanstı belki daha küçük bir şehirde olsaydım ameliyat olamazdım.Yaşadığım ülkede de çok güzel hastaneler var ama böyle doktorlar yok” şeklinde konuştu.

“VAKİT KAYBEDİLMEDEN TESPİT EDİLEBİLDİ”

Türk hekimlerinin, yaşadığı bu sıkıntılı dönemde kendisiyle en iyi şekilde ilgilendiğini belirten ChivutaVulcan, “Tatilimizin ilk gününde gayet iyiydim. İkinci gün yüzerken birden bir ağrı hissettim. Ardından bulantılar başladı. İlk önce endoskopi yapıldı ama problem görülmedi. Daha sonra çekilen filmlerde midemin, diyaframdaki yırtıktan göğüs boşluğuna çıktığı anlaşıldı. Hekimler, başıma gelen buhastalığınçok çok nadir görülen bir durum olduğunu söyledi. Şükürler olsun ki, vakit kaybedilmeden tespit edilebildi. 3-4 gün daha Türkiye’de kaldıktan sonra artık ülkeme dönebileceğim” dedi.

“MİDE, FITIKLAŞAN BÖLÜMDE BOĞULMUŞTU”

ChivutaVulcan’a, Avusturya’da Mart ayında gerçekleştirilen iyi huylu diyafram tümörü ameliyatı yerinin açılmasıyla, midenin göğüs kafesine taştığının tespit edildiğinisöyleyen Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ahmet Bülent Kargı, “Mide, fıtıklaşan bu bölümde boğulmuştu. Gerçekleştirdiğimiz operasyonda mide, tekrar karına itilerek hem diyaframdaki yırtık dikildi hem de üzerine kuvvetli bir şekilde yama yapıldı” ifadelerini kullandı.

“ÖNCEDEN GEÇİRİLMİŞ KAZA YA DA AMELİYATTAN ŞÜPHELENİLMELİ”

Diyafram yırtılması hastalığının çok nadir görüldüğünün altını çizen Op. Dr. Kargı, bu durumun akla gelmeyebileceği ve birçok hastalıkla karıştırılabileceğini sözlerine ekleyerek, “Hastalık özellikle kendini kusmalarla gösterebilir. Ancak hasta ne olduğunu ifade edemez.Öncedengeçirilmiş kaza ya da ameliyattan şüphelenilip, bir film ya datomografi çekmek gerekmektedir. Hastalığa, tomografiyle açık bir şekilde teşhis konabilir. Hastamızda da düzelmeyen kusmalardan sonra çekilen filmde hastalık bariz bir şekilde midenin diyaframdaki delikten yukarı çıktığı ve orda boğulduğunu gördük” dedi.

TEDAVİ İÇİN GECİKİLMEMELİ

Hastalığın tedavisi hakkında da konuşan Op. Dr. Kargı şunları söyledi: “Diyafram yırtıkları genellikle sıkışma şeklindeki kazalardan yıllar sonra görülebilir. Göğüs boşluğuna çıkan mide ve bağırsak gibi organlar burada sıkışır, boğulursa ani bir şekilde belirtiler başlar. Günlerin hatta saatlerin bile önemi vardır. Hastamızda da diyafram yırtığı tespit edildiğinde en kısa sürede diyaframdaki yırtık, başarıyla tamir edildi.”

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 17:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83