Alanya, Covid-19 aşısına hazır mı? Aldemir'den açıklama var

Alanya, Covid-19 aşısına hazır mı? Aldemir'den açıklama var
Sağlık çalışanlarına yönelik randevu sisteminin açılmasıyla birlikte Alanya'da görev yapan sağlık çalışanları da aşıyı bekliyor. Aldemir, aşı odalarının hazır olduğunu, bakanlığın talimat vermesi halinde aşılamanın başlayacağını ifade etti. Öte yandan Antalya'ya aşının geldiği, Alanya'ya da yakın zamanda aşının geleceği öğrenildi

Çin tarafından üretilen koronavirüs aşısında, sağlık çalışanlarına yönelik randevu sistemi açıldı. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başladı. Alanya'da bulunan yaklaşık 200 sağlık çalışanı da kendilerine gelecek sırayı bekliyor. Pandemi sürecinde yoğun mesai ve çaba harcayan, evlerinden uzak kalan sağlık çalışanlarına verilen aşı önceliği aynı zamanda 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinlerde. Yaşlı ve engelli evlerinde aşı uygulama odası olanlar kendi kurumlarında, olmayanlara da mobil ekipler aşıyı uygulayacak. Aşı önceliği bulunmayan gruplarda ise randevu sistemi, "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir" şeklinde yanıt veriyor.

AŞILAMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, aşılamanın ne zaman başlayacağına yönelik açıklamada bulunarak, "Sağlık Bakanı açıklama yaptıktan sonra aşılama başlayacak. Açıklama yapılmadan aşılamaya başlayamıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı takvimden sonra aşılama başlayacak. İlk olarak aile sağlığı merkezinde bulunan çalışanlara aşı yapılacak, hastanelerde bulunan çalışanlarada muhtemelen eş zamanlı olarak aşı yapılacak. Aşı sistemi muhtemelen şöyle olacak. Aşının üzerindeki kare kod, aşı yapılacak kişinin TC kimlik numarası ile eşleştirilmiş ise aşı yapılacak, bakanlığın ön gördüğü kişiler yani yaşlı olanlar, kronik hastalığı olanlar normal vatandaşlara göre daha önce aşı olacaklar. TC kimlik numarası uygun olmayan kişilere aşı yapamıyoruz. Bu şekilde bir sistem kurmuşlar. İlk önce öncelikli olanlara daha sonra ilerleyen süreçte diğer kişilere aşı yapılacak. Cuma günü açıklama yapılacağını tahmin ediyorum.

AŞI ODALARI HAZIR

Aşı odaları hakkında da bilgi aktaran Aldemir, "Alanya’da bulunan Aile sağlığı merkezlerinde aşı odaları hazır. Hastanelerde yatak sayısına göre talimat aldılar, muhtemelen hazırlamışlardır. Bakanlıktan talimat geldi" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 23:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83