Alanya'da 532 kişiye antikor testi yapılacak

Alanya'da 532 kişiye antikor testi yapılacak
Alanya’da TUİK tarafından belirlenen 532 kişiye antikor ve PCR testi yapılmaya başlandı. Cuma günü başlanan testlerin 23 Haziran’da tamamlanması hedefliyor.

Türkiye genelinde 81 ilde 153 bin 577 kişiye yapılmaya başlanan antikor ve PCR testi ile insanların Koronavirüse karşı bağışıklık kazanıp kazanılmadığı öğrenilip hastalık haritası çıkarılacak.

EVLERİNDE YAPILIYOR

Alanya’da Cuma günü başlanan testler TUİK tarafından 102 mahallenin nüfus yoğunluğa göre dağıtıldı. Mahmutlar'dan başlanan testlerde tespit edilen 532 kişi, evinde sağlık personeli tarafından ziyaret ediliyor. Antikor testi için alınan kan örnekleri Antalya’ya PCR testleri ise ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilerek sonuçlar sisteme kaydediliyor. TUİK tarafından belirlenen 532 kişiden ulaşılamayan olması halinde ise belirlenene 1064 kişilik yedek listeden testler yapılacak.

TESPİT EDİLECEK

Antikor testi için kan, PCR testi içinse sürüntü örneği alınacak ve her iki örnek birlikte değerlendirilerek bireylerin asemptomatik olarak Covid-19 geçirip geçirmediği tespit edilecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 18:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83