Alanya'da çocuklara neler oluyor?

Alanya’da uzun süredir kreş ve ilkokul çağındaki çocuklarda görülen ishal, kusma ve ateş gibi semptomlar ebeveynleri kaygılandırıyor. Uzmanlar, Alanya’da koronavirüs dışında bir salgın olmadığını belirterek anne babaları uyarıyor.

Alanya'da çocuklara neler oluyor?

Alanya’da kreş ve ilkokul çağındaki çocuklarda ishal, kusma ve ateş vakalarında artış yaşanıyor. Artan belirtiler üzerine ilçede bulunan hastanelerin acilleri aynı şikayetlerden muzdarip çocuklarla doldu.

‘ÖNÜMÜZDE SALGIN TABLOSU YOK’

Dönem dönem bu tür vakaların ilkokul ve kreş seviyesindeki çocuklarda görülebileceğini belirten Alanya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, “Ailelerimizin bu dönemlerde sık sık uzman bir çocuk hekiminden bilgi alması gerekiyor. Şu an Covid dışında Alanya’da salgın bir hastalık yok. Ama zaman zaman Rota Virüs kaynaklı hastalıklarla karşılaşılabiliyor. Ancak şu an önümüzde çocukları ilgilendiren bir salgın tablosu görünmüyor. Ancak gıda sorunları ve hava değişimi çocukların hasta olma riskini arttırıyor” dedi.

banner111

‘PANİKLEYECEK BİR DURUM YOK’

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise "3-4 hafta önce ishal vakalarında Kargıcak Mahallesi’ndeki öğrencilerde bir artış olmuştur. Ancak bana her gün veriler geliyor. Hastalık kaynaklı öğrencilerimizde artan bir devamsızlık yok. Şu an salgın ile ilgili bir şey söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83