Alanya'da sağlık turizminde önemli hamle

Sağlık turizmi alanında önemli adımlar atan ALKÜ, SATUMER ile birlikte yurt dışından gelen hekimlere hizmet verirken, diş hekimliği fakültesinde de eğitimler vermeye hazırlanıyor

Alanya'da sağlık turizminde önemli hamle

Turizmi çeşitlendirmek adına Alanya'da birçok çalışma yapılıyor. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi de (ALKÜsağlık turizmi alanında ilçenin hak ettiği yerde yer alabilmesi için sağlam adımlar atıyor. 2020 yılında Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (SATUMER) kurulmasıyla birlikte uluslararsına da açılan ALKÜ'nün, hedefleri her geçen zaman daha büyüyor.

YURTDIŞINDAN GELİYORLAR

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, merkezde yurtdışından gelen hekimlerin klinik stajlar yaptığını belirtti. Aynı zamanda Kalan, diş hekimliği fakültesine yönelik de çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, Alanya'nın sağlık turizminden hak ettiği payı almasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 

'GURUR VESİLESİ'

banner111

Kalan, "Geçtiğimiz yıl Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezimizi kurduk. Bu bağlamda yurtdışından hekimleri getirip, 15 günlük klinik stajlar yaptırıyoruz. Bu çalışmaların hem ülkemize hem üniversitemize hem de  hastaneye de büyük katkısı söz konusu. Artık sadece Türk hekim adaylarına değil, aynı zamanda yabancı doktorlara da aktif hizmet vermeye başladık. Bu bizim için gurur vesilesidir. Sağlık turizmi herkesin diline dolanmıştır ama çok şükür ki bunu icraata geçirme şerefine bizler layık olduk. 

FAKÜLTE PLANI

Diş hekimliği fakültesinde de böyle bir çalışmamız var. İmplant tedavisine yönelik olarak farklı ülkelerle görüşmelerimiz var. Oradaki diş hekimlerini buraya getirip, onlara cerrahi uygulamalarla ilgili eğitimler vereceğiz ve stajyerlere imkan sağlayacağız" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83